Pretraga

10 srednjoškolskih programa u Varaždinskoj županiji koje su upisali najbolji učenici

A- A+

Kada se gleda prosjek broja bodova upisanih u srednjoškolske programe, u Varaždinskoj županiji na listi onih s najvišim prevladavaju strukovni programi. Ipak, prvi je na ljestvici te županije smjer prirodoslovno-matematičke gimnazije u Prvoj gimnaziji Varaždin.

foto: Prva gimnazija Varaždin | privatna arhiva

Gotov je ljetni rok upisa u srednje škole, a prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, najviši prosječan broj upisanih u Varaždinskoj županiji imaju osmaši koji su ‘upali’ u prirodoslovno-matematičku gimnaziju Prve gimnazije Varaždin. Učenici koji su ove godine upisali taj smjer prosječno imaju 79,93 boda.

I drugi je na ovoj ljestvici jedan smjer Prve gimnazije Varaždin, a riječ je o programu opće gimnazije u kojemu upisani imaju u prosijeku 79.64 boda. Odmah nakon tog smjera po broju bodova upisanih slijedi program farmaceutski tehničar u Medicinskoj  školi Varaždin, u kojemu je prosječan broj bodova upisanih 78,11.

Ono što je vrlo zanimljivo kod ove ljestvice jest činjenica da su od deset programa koje su upisivali najbolji osmaši njih čak šest strukovni smjerovi i to Medicinske i Elektrostrojarske škole u Varaždinu.

Koji su se sve programi našli u deset onih koje su u Varaždinskoj županiji upisivali školarci s najviše bodova, vidljivo je u tablici u nastavku. Napomenimo kako se nakon naziva škole u tablici najprije nalazi broj bodova posljednjeg na rang-listi upisa, zatim broj bodova prvog na listi, dok je u posljednjem stupci naveden prosječan broj bodova upisanih učenika.

Izvor: MZO

Više ovakvih tekstova čitajte na sljedećim poveznicama:

10 srednjoškolskih programa u Zagrebačkoj županiji koje su upisali najbolji osmaši

10 srednjoškolskih programa u Zagrebu koje su upisivali najbolji učenici

10 srednjoškolskih programa u Splitsko-dalmatinskoj koje su upisali najbolji učenici

10 srednjoškolskih programa u Primorsko-goranskoj koje su upisali najbolji učenici

10 srednjoškolskih programa u Istarskoj županiji koje su upisali najbolji učenici

Share via
Copy link
Powered by Social Snap