Pretraga

10 stvari koje morate napraviti prije faksa

A- A+

kazaliste-areusa.net

Završili ste vrlo važno poglavlje u životu, srednju školu, a sada dolazi ono još bitnije i mnogo zabavnije. Ovo su stvari koje biste trebali učiniti ovog ljeta, kao pripremu za fakultet, ono što mnogi zovu nazivaju avanturom života. Nikada više nećete biti  bezbrižni kao ovog ljeta, pa evo kako možete iskoristiti tu jedinstvenu priliku.

1.    Provodite vrijeme s roditeljima

Ovo može zvučati kao ne tako cool prijedlog, ali dolazi vrijeme kad će većina krenuti na školovanje u druge gradove. Iskoristite priliku da nešto slobodnog vremena posvetite druženju s roditeljima, jer će Vam kad se odselite iz doma zasigurno nedostajati.

2.  Roadtrip s društvom

Mogućnosti su bezbrojne. Kampiranje na moru, glazbeni i filmski festivali kojih je ljeti mnoštvo, planinarenje ili maratoni biciklom. Sve što je potrebno je dobra volja, nešto novca i ono neizostavno, dobra ekipa.

3. Pročitajte nekoliko klasika

Poznato je da mnogi nisu čitali lektiru, već su sadržaj nalazili na Internetu i ostalim izvorima. Ne bi bilo loše da pročitate neke od klasika, te tako proširite opću kulturu i naučite mnogo korisnih stvari. S druge strane poštedit ćete se neugodnosti na faksu gdje se očekuje da neke stvari ipak znate.

4.  Kuhajte za svoju obitelj

Još jedna aktivnost koju možete podijeliti s bližnjima. Ne samo što ćete baš  vi biti zaduženi za meni, nego ćete steći i dragocjeno iskustvo koje će poslužiti u životu bez mame koja sprema obroke. Menza će sigurno mnogima prisjesti, pa bi bilo zgodno da se znate sami počastiti domaćom kuhinjom.

5. Fotografirajte 

Svaki zanimljivi trenutak i avanturu ovog ljeta sjetite se ovjekovječiti fotoaparatom. Jednog dana bit će zanimljivo prelistavati fotke iz bezbrižnih dana sa starim prijateljima, a ako napravite kolaž možete ih gledati svakodnevno u svom novom domu, gdjegod vas školovanje odvede

6.  Dan samo za sebe

Iako je bit slobodnog ljeta proživljavanje svih mogućih avantura, korisno je i uzeti neko vrijeme samo za sebe i psihički odmor. Pročitajte knjigu, gledajte omiljenu seriju ili bilo što što vas opušta. Trebat će vam psihički mir kad jednom krenete na faks i pomislite kako nemate ni minute vremena samo za sebe.

7. Naučite prati rublje

Mama-servis ne postoji jednog dana kad otiđete iz roditeljskog doma. Kako ne bi bilo paničnih poziva zbog umanjene, krivo obojane i kao-da-ju-je-krava-sažvakala garderobe, krenite s učenjem.

8. Nađite ljetni posao

Kako bi imali love za razne izlete na koje ćete poželjeti ići s društvom, ne bi bilo loše naći neki ljetni posao. Osim što dobro izgleda na životopisu, dobro ćete se osjećati znajući da ste taj novac sami zaradili.

9. Izradite životopis

Trebat će vam ako budete tražili studentski posao, a osim toga, korisna je stvar za znati. Kad tad bit će potreban, a kad je jednom napisan samo ga nadopunjavajte novim vještinama.

10. Zapamtite svoj OIB

Besmisleni niz brojčica će vam trebati za silno ispunjavanje formulara i birokratskih procedura za vrijeme studentskog života. Glupo je zvati mamu da ga izdiktira svaki put kad ga zatrebate.