Pretraga

11. Tjedan karijera donosi mnoge novosti: Studenti se prijavljuju kroz jedinstvenu aplikaciju u Hrvatskoj

A- A+

Ovogodišnji Tjedan karijera na FOI-ju bit će bogat programom pitcheva i radionica te će se Karijerni špancir, mjesto za neformalno umrežavanje studenata i poslodavaca u FOI-jevom open office-u, odvijati punih pet dana od 23. do 27. svibnja. Novost je da se studenti prijavljuju kroz aplikaciju ‘CPSRKapp’ koja je razvijena ove akademske godine.

foi tjedan karijera

Nikad neći broj poslodavaca predstavit će se studentima na FOI-jevom10. Tjednu karijera  | Foto: Promo

Idućeg tjedna održat će se 11. po redu Tjedan karijera na Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu. Trajat će pet dana, od 23. do 27. svibnja, a s FOI-ja su najavili i određene novosti.

– Novost je da se studenti prijavljuju kroz do sada u Hrvatskoj jedinstvenu aplikaciju ‘CPSRKapp’, razvijenu ove akademske godine FOI-jevom ekspertizom, u kojoj svaki student FOI-ja kreira svoj ‘poslovni’ profil i u kojoj su sadržane sve nastavne i izvannastavne aktivnosti koje Fakultet u suradnji s poslodavcima održava. Aplikacija je osmišljena kao ‘date site’ za studente i poslodavce, koji temeljem ostvarenih zajedničkih aktivnosti i kontakata međusobno ‘matchaju’, mogu se povezati te nastaviti poslovnu suradnju nakon studija, što predstavlja dodatan iskorak u ranom razvoju karijera FOI-jevih studenata, objasnili su s FOI-ja.

Najpopularniji događaj je Karijerni špancir gdje studenti biraju svoje poslovne prilike

Jedan od najpopularnijih događaja je Karijerni špancir, mjesto za neformalno umrežavanje studenata i poslodavaca u FOI-jevom open office-u.

– Ondje studenti FOI-ja biraju najatraktivnije studentske prilike (stručne prakse, ljetne škole, radionice i dr.) i vrlo često dogovaraju svoja prva radna mjesta. O tome govore i podaci koje je Centar za podršku studentima i razvoj karijera FOI prikupio na temelju iskustava bivših studenata FOI-ja. Njih čak 71 posto zaposlilo se unutar samo tri mjeseca nakon završetka fakulteta u željenoj tvrtki, odnosno više od 82 posto unutar prvih šest mjeseci, rekli su s FOI-ja.

Izdvojeni članak

Na FOI-ju se održava 10. Tjedan karijera: Roboti, jednorozi i umjetna inteligencija

Radionice namijenjene za studente svih godina i smjerova

Na ovogodišnjem Tjednu karijera predstavit će se partnerske tvrtke FOI-ja te će se organizirati 40 tematskih radionica u prostorima fakulteta i online pitcheva.

– ERP development, debuggiranje aplikacija, blockchain tehnologije, mintanje i stakanje NFT-ova, SEO optimizacija i pozicioniranje, UTM dijagrami, međunarodna razmjena podataka i kriptovalute, smart industry produkti, web aplikacije i web development, low code platforme i programi – to i još mnogo tema bit će ove godine aktualizirano kroz radionice za studente svih godina i smjerova, poručili su s FOI-ja.

11. Tjedan karijera donosi mnoge novosti: Studenti se prijavljuju kroz jedinstvenu aplikaciju u Hrvatskoj
Share via
Copy link
Powered by Social Snap