Pretraga

20 srednjih strukovnih škola koje upisuju najbolji učenici u Hrvatskoj

A- A+

Nakon objave konačnih ljestvica ovogodišnjeg ljetnog upisa u srednje škole, poznat je i prosječan broj bodova koje su imali upisani u neki od programa. Što se tiče strukovnih škola, prema podacima CARNet-a, najbolji prosjek bodova imali su osmaši koji su upisali Tehničku školu Ruđera Boškovića Zagreb, smjer tehničar za računalstvo.

Foto: Ivan Božić| srednja.hr

Smjer tehničar za računalstvo prema novom strukovnom kurikulumu program je Tehničke škole Ruđera Boškovića Zagreb, koji su upisivali osmaši s najboljim prosjekom bodova, kada je riječ o strukovnim školama. Taj prosjek iznosio je 79,28, najviši broj bodova učenika upisanog u taj program iznosio je 80,92, a najmanji broj bodova upisanog 77,78.

Izdvojeni članak

20 gimnazija koje upisuju najbolji učenici u Hrvatskoj

Drugo na popisu hrvatskih strukovnih škola koje imaju najviši prosječan broj bodova upisanih je Zdravstveno učilište Zagreb, smjer farmaceutski tehničar, sa 78,87 bodova. Više od 77 bodova prosjek upisanih bio je još u Medicinskoj školi Bjelovar, također smjer farmaceutski tehničar, Tehničkoj školi Ruđera Boškovića Zagreb, tehničar za mehatroniku, Medicinskoj školi Rijeka te Zdravstvenoj školi Split, u obje smjer farmaceutski tehničar.

Zanimljivo je za primijetiti kako je na popisu 20 programa koje imaju najviši prosjek bodova upisanih, njih čak osam farmaceutski tehničar, zanimanje koje je u posljednje vrijeme dosta popularno i među maturantima koji nastavljaju visokoškolsko obrazovanje.

20 strukovih škola s najboljm prosjekom upisanih 2017.| izvor: CARNet

Copy link
Powered by Social Snap