Pretraga

42 stvari za koje je kriv Zavod za zapošljavanje

A- A+

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je reklami video spot u kojem mladi konobar u idiličnom beach baru na obali služi pjevačicu Lanu Jurčević. Na komentar kolege kako ima ‘super posao’ konobar odgovara kako je ‘Za sve kriv Zavod’. Spot je pokušaj reklamiranja aktivnih mjera zapošljavanja za mlade. Za sve koji ne žive u reklamnom spotu, donosimo 42 stvari za koje je kriv Zavod!

foto: YouTube screenshot

Izdvojeni članak

42 stvari koje možeš napraviti kada vidiš da si usrao državnu maturu

1. Za to što živiš u Dublinu s tri cimera iz Nigerije i ne želiš biti rasist, ali malo te strah.

2. Za to što svaki dan radiš osam sati, a cuga na Tklači ti je i dalje preskupa.

3. Za to što ljetuješ kod tetke u Kninu i svaki dan ideš pješke na plažu.

4. Što imaš dvije diplome, a posao ti je da ideš u poštu i zalijevaš cvijeće za dvije i četiristo.

5. Za to što jednom nisi otišao na sastanak sa savjetnikom koji ti ionako ne može naći posao, pa su te hladno obrisali iz evidencije na šest mjeseci jer k’o te jebe.

6. Za to što imaš 29 godina a na kolodvorskom šalteru glumiš da si ostavio iksicu doma da dobiješ studentski popust, umjesto da platiš k’o čovjek.

7. Za to što šef u državnoj firmi jednom tjedno zamjeni košulju, a tebe može zamijeniti kad god hoće.

8. Za to što si opet otišao na razgovor za posao koji je očito već zauzet. Ne znaš dal’ je više neugodno tebi ili tajnici Dragici koju su poslali da te odjebe.

9. Za to što se stidiš dok slušaš babe kako u tramvaju pričaju o današnjim mladima koji bi svi glumili inženjere dok nam fali konobara i pekara, a ti si fakat inženjer.

10. Za to što si počeo intenzivno pratit NBA jer se ionako ne moraš probuditi rano ujutro pa možeš gledati tekme do pola šest.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap