Pretraga

Preko 500 učenika okupiralo Sveučilište Sjever: Oduševili su se onime što nudi

A- A+

Više od 500 učenika, većinom maturanata, iz Koprivnice, Đurđevca, Slatine, Vrbovca i drugih gradova bilo je oduševljeno prezentacijama, gostujućim predavanjima te čak 27 različitih radionica 25. siječnja 2019. na Danu otvorenih vrata Sveučilišta Sjever u Sveučilišnom centru Koprivnica.

Srednjoškolke na Danu otvorenih vrata Sveučilišta Sjever u Koprivnici

Naš moto jest: naš posao na Sveučilištu Sjever ne završava vašom diplomom nego završava kad se zaposlite u struci. Dakle, mi jako vodimo računa da se već tijekom studiranja povežete s gospodarstvom – istaknuo je prorektor, prof. dr. sc. Mario Tomiša na svečanom otvorenju Dana otvorenih vrata te naglasio kako će budući studenti na Sveučilištu dobiti potrebno teoretsko znanje, ali i vještine i kompetancije kako bi se što bolje snašli u budućem profesionalnom životu te bili konkurentni na tržištu.

Nakon prezentacije Sveučilišta, glavni urednik hrvatskog izdanja National Geographica, Hrvoje Prčić  održao je gostujuće predavanje pod nazivom Reportaže u žutom okviru, a srednjoškolce je nakon toga očekivalo čak 27 različitih radionica tijekom kojih su se upoznali sa svim studijskim programima Sveučilišta Sjever – studijem Prehrambene tehnologije, Tehničke i gospodarske logistike, Novinarstva, Medijskog dizajna, Poslovanja i menadžmenta, Ambalaže, Održive mobilnosti i logistike i Odnosa s javnostima.

Budući studenti razgledali su Sveučilište i  tijekom radionica saznali kako se proizvode vino i pivo te različiti snack proizvodi; iskušali su se u radijskom i televizijskom intervjuu i web radionici, naučili su kako se rade GIF-ovi, vozi dron i fotografira; provjerili su svoj ‘dobar’ glas na govornim vježbama, družili se s profesorima te razgovarali sa studentima kako bi iz prve ruke doznali kako je to studirati na Sjeveru.

Dan otvoreni vrata na Sveučilištu Sjever

Sveučilište Sjever je najbržerastuće sveučilište u Hrvatskoj. Nakon što su 2017. godine pokrenuti diplomski studiji Novinarstvo, Medijski dizajn, Ambalaža i Održiva mobilnost i logistika, prošle godine su u Koprivnici pokrenuta dva nova preddiplomska studijska programa – Prehrambena tehnologija i Tehnička i gospodarska logistika jer upravo takvi stručnjaci nedostaju u lokalnoj zajednici, ali i na nacionalnoj razini. U samo godinu dana Sveučilišni centar Koprivnica je narastao od tri na deset studija, te danas, šest godina nakon pokretanja Sveučilišta u Koprivnici, ovdje studira više od 800 studenata. Uz programe u Koprivnici, Sveučilište je pokrenulo i nove studijske programe u Varaždinu; preddiplomske studije Fizioterapija i Mehatronika te diplomske Graditeljstvo, Multimedija, Sestrinstvo i Strojarstvo. Još jedna specifičnost Sveučilišta Sjever je u tome što, za razliku od svih ostalih javnih sveučilišta, ima najveći postotak studenata u deficitarnom STEM području pa su završeni studenti ovoga sveučilišta iznimno traženi.

Prošle godine je pokrenut i Poslijediplomski sveučilišni doktorski studij Mediji i komunikacija što je svakako je kruna rada na Sveučilištu. Pokrenut je i niz novih znanstvenih i umjetničkih projekata, a na Sveučilištu se redovno organiziraju predavanja stručnjaka iz različitih područja poput Mate Rimca, Dražena Klarića, Aleksandra Stankovića i drugih stručnjaka. Sve to, uz otvaranje doktorskog studija, čini Grad Koprivnicu pravim sveučilišnim gradom. Sve veći broj ljudi iz Koprivnice i okolice radi na Sveučilištu, ali i na projektima vezanim uz njega, završeni studenti brzo pronalaze posao u gradu, a broj visokoobrazovanih stanovnika ove regije postupno raste.

Dan otvorenih vrata Sveučilišta Sjever

Preko 500 učenika okupiralo Sveučilište Sjever: Oduševili su se onime što nudi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap