Pretraga

Airbnb uvodi dobnu diskriminaciju za mlade u nekoliko EU zemalja

A- A+

Veliki porast oboljelih od koronavirusa je zabilježen u cijelom svijetu, ne samo kod nas u Hrvatskoj. I svugdje se bilježi rast među mladima, pa se na različite načine pokušava smanjiti zaraza. Tako je sada došla i nova odredba od Airbnb-a kojom uvode dobnu diskriminaciju za mlade u Britaniji, Francuskoj i Španjolskoj, prenosi Index.hr.

pixabay.com

Nakon što su prošle godine već uveli neke restrikcije među mladima, zbog zabava, no sada su odlučili testirati novu zabranu, kojom će zabraniti iznajmljivanje stanova i kuća mlađima od 25 godina, blizu mjesta u kojima žive.

Izdvojeni članak

Putovanje u vrijeme pandemije: Ovo je basic starter pack

Oni koji imaju barem tri pozitivne recenzije te nemaju negativnih, neće biti pogođeni s ovom odredbom, kao ni oni s dugoročnim planovima. Svi će moći i dalje iznajmljivati privatne i hotelske sobe.

– Svrha je ograničenja zaštita lokalne zajednice dok će se mlađim potrošačima omogućiti rezervacija smještaja izvan područja na kojem žive, objasnio je Airbnb.

Trenutno se svi bore s problemom održavanje socijalne distance među mladima, pa je ova odredba posljednja u nizu sličnih restrikcija.

 

 

Airbnb uvodi dobnu diskriminaciju za mlade u nekoliko EU zemalja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap