Pretraga

Ako ne bude javno financiranih udžbenika, Bandić najavljuje ostavku

A- A+

Prijedlog rebalansa proračuna Grada Zagreba povučen je sa sjednice Gradske skupštine, što znači da, za sada, nema novca za javno financiranje udžbenika zagrebačkih srednjoškolaca. Ali, gradonačelnik Bandić kaže da će iznaći novac za to. A ukoliko ga ne nabavi, obećaje da će dati ostavku.

ilustracija:srednja.hr

Izdvojeni članak

Laka na obaraču: Besplatnih udžbenika nema jer ih je pojeo Bandićev pas Rudi

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić povukao je prijedlog rebalansa proračuna sa sjednice Gradske skupštine u četvrtak nakon što su i iz HSLS-a i iz SDP-a najavili da prijedlog neće podržati. Kako navode iz SDP-a, ima važnijih stvari od gradnje novih fontana, primjerice gradnja vodovoda u Brezovici i Sesvetama.

A osim fontana, ovim se rebalansom trebalo financirati i udžbenike za zagrebačke srednjoškolce što, očito, neće biti slučaj. Ipak, Bandić je još jučre obećao da će iznaći novac za to, bez obzira na rebalans.

– Kad nešto obećam, onda to napravim ili ću podnijeti ostavku, kaže Bandić.

Rebalans je inače planiran jer država treba isplatiti Gradu Zagrebu 205 milijuna kuna nakon izgubljenog spora oko decentraliziranih funkcija. Novac još nije uplaćen.

– Pozivam državu da bude i odgovorna i što prije uplati novac koji su uzeli građanima Zagreba bez ikakvog razloga, rekao je gradski pročelnik za financije Slavko Kojić.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap