Pretraga

Ako ste se ikad pitali što će vam matematika u životu, učenici iz Ruđera imaju odgovor

A- A+

Logaritmi, sinusi, trigonometrija… Sigurno ste se barem jednom pitali zašto učite takve stvari iz matematike, kada će vam ikada trebati takva vrsta računanja u životu osim ako ne planirate predavati matematiku. No, takve stvari se ne uče bez razloga, a to su objasnili i učenici iz Tehničke škole Ruđera Boškovića u Zagrebu u svom prvom Ruđer Podcastu gdje su ugostili profesoricu matematike.

Foto: Unsplash

Što će mi matematika u životu?‘ naziv je prve epizode Ruđer Podcasta, emisije učenika Tehničke škole Ruđera Boškovića u Zagrebu. Gošća je bila profesorica matematike Marijana Krnić, a podcast je vodila učenica 4. razreda, Hana Hlušička.

– Matematika ima svoju intelektualnu ljepotu. Matematika potiče kreativnost, preciznost, sustavnost, apstraktnost i kritičko promišljanje, a to su sve stvari koje su neophodne u svakodnevnom životu. A pomaže i kod samog uočavanja problema do pronalaska njegovog rješenja, objasnila je profesorica Krnić.

Podcast je nastao kao projekt u sklopu knjižnice kojeg su pokrenuli učenici kako bi predstavili školu budućim generacijama.

Izdvojeni članak

[ZADATAK DANA] Kad plovi ovaj brod? Tko bi pomislio da će nam matematika poslužiti i za planiranje putovanja

– Kroz zabavne i edukacijske video uratke pokušat će predstaviti naše profesore, pokazati što se i kako uči u Ruđeru, kakvi se projekti provode, kojim se temama bavimo, kako promišljamo i što sve radimo kako bismo u koraku s vremenom pripremili mlade ljude za budućnost, poručili su učenici.

U svakoj epizodi bavit će se konkretnim sadržajima iz pojedinih nastavnih predmeta, aktualne teme poput održivog razvoja, umjetne inteligencije, obnovljivih izvora energije, robotike, strojnog učenja itd. U planu im je pozvati i vanjske goste, sudionike kulturnog, javnog i poslovnog svijeta koji mogu biti zanimljivi sadašnjim i budućim učenicima.

Prvu epizodu Ruđer Podcasta u kojoj se raspravljalo o tome što će nam matematika poslije škole, možete pogledati u videu ispod.

Ako ste se ikad pitali što će vam matematika u životu, učenici iz Ruđera imaju odgovor
Share via
Copy link
Powered by Social Snap