Pretraga

Ako želite biti sretni na faksu, učinite ove stvari

A- A+

Studenti imaju mnogo toga na leđima s čime se trebaju nositi. Zbog balansiranja između akademskog i društvenog života te nošenja sa stresom, sreća često zna biti marginalizirana. Ipak, biti vedar i radostan svejedno bi trebao biti prioritet za vrijeme studija.

Navikavanje na život studenta nekima pada teže nego ostalima, zbog čega su takvi često u dubini nesretni. Evo što morate činiti kako biste vodili sretniji i zdraviji život.

Učinite nešto što vas plaši

O čemu god se radilo, preuzmite zdrave rizike koji će vas pomalo odvući od fakultetskih obaveza i dopustiti vam da otpustite kreativnu energiju i upoznate nove ljude.

Brzo se podignite

Ukoliko se pokušate učlaniti u neki klub ili grupu, a pritom ne uspijete, dozvoljeno je biti uznemiren. Ipak, uzmite si malo vremena da se dobijete a zatim pokušajte negdje drugdje. Fakultet je kompetitivno mjesto i nemojte očekivati da ćete dobiti svaku poziciju koju želite.

Okružite se dobrim prijateljima

Svakome trebaju osobe od povjerenja, ramena za plakanje, partneri u radosnim situacijama i netko tko će vam pomoći da se nosite s raznoraznim izazovima i teškim situacijama.

Odaberite kolegije koji vas interesiraju

Mnogi biraju izborne
kolegije prema onome što su čuli o profesorima i ispitima koje trebaju
položiti. Nemojte izborne predmete birati prema tome koliko su laki ili
teški, već uzmite ono što vas uistinu zanima. Automatski će vam biti
lakše položiti ispite, a bit će vam i zanimljivije.

Izdvojeni članak

Studiraj u jednoj od najsretnijih država svijeta

Izlazite

Čučanje u studentskoj sobi nije uvijek rješenje, a ukoliko ste jedna od onih osoba kojoj je to najdraže, natjerajte se tu i tamo izaći van. Svima ponekad dobro dođe ‘divljanje’ s prijateljima po vani.

Ponekad ostanite doma

Suprotno od gore navedenog, bitno je znati i da nije sve u izlascima. Neki studenti pretjeraju pa svaku drugu zoru dočekaju na tramvajskoj stanici čekajući noćni tramvaj. Tu i tamo se opustite u kućnoj atmosferi, jer će vam to itekako dobro doći.

Vježbajte

Endorfini vas čine sretnima, stoga nemojte zanemariti tjelovježbu. Radi nje ćete bolje izgledati, osjećati se zdravije i na kraju krajeva biti sretniji.

Izdvojeni članak

Otkriveno koji tip ljudi ima najviše šanse za uspjeh i sreću

Spavajte

Znamo da je teško ugasiti omiljenu seriju kada još imate četiri epizode za pogledati, no to može pričekati. Dobar san pomoći će vam da kroz da idete zadovoljniji i s lakoćom.

Jedite

Ne zaboravite se napuniti energijom. Između raznih predavanja i socijalnih obaveza bit ćete mnogo produktivniji ako niste gladni.

Nagradite se

Bez obzira je li vaš porok sladoled, čokolada, ili ručak u McDonaldsu, tu i tamo popustite i počastite se. Bit ćete sretniji.

Izdvojeni članak

Ove stvari vas dokazano čine sretnijima

Prigrlite samostalnost

Studiranje je most između djetinjstva i
odrasle dobi, stoga se oslonite sami na sebe i pokažite si da možete
normalno funkcionirati. Samostalnost je ključna komponenta zdravog i
sretnog života.

Kontaktirajte s obitelji i prijateljima

Kada imate mnogo obaveza teško je naći vremena za druženje s obitelji ili starim prijateljima, no za jedan kraći razgovor preko Skypea svatko bi mogao pronaći vremena.

Živite za trenutak

Nemojte previše brinuti o životu nakon fakuleta. Imate tek nekoliko godina na raspolaganju, stoga ih dobro iskoristite. Ostalo će se samo po sebi s vremenom posložiti.

Ako želite biti sretni na faksu, učinite ove stvari
Share via
Copy link
Powered by Social Snap