Pretraga

Američka škola nudi stipendije hrvatskim učenicima, prijave u tijeku

A- A+

Američka međunarodna škola u Zagrebu (AISZ) tradicionalno je raspisala program stipendiranja (Croatian Young Leaders Scholarship Program) namijenjen hrvatskim učenicima. Bivši stipendisti stekli su međunarodnu maturu i upisali vrhunske studije diljem svijeta, istaknuli su iz AISZ-a. Prijave za stipendije traju do 21. ožujka.

Croatian Young Leaders Scholarship

Donosimo sve o Croatian Young Leaders Scholarship programu | Foto: Unsplash

Američka međunarodna škola u Zagrebu (AISZ) raspisala je natječaj za stipendije pod nazivom Croatian Young Leaders Scholarship Program. Stipendisti će dobiti popust od 90% na iznos školarine za najviše četiri godine, sve do mature u AISZ-u.

Program stipendiranja izuzetnim hrvatskim učenicima nudi priliku za prvorazredno međunarodno obrazovanje. Stipendisti prethodnih godina stekli su međunarodnu maturu (International Baccalaureate Diploma Programme) i upisali studije na vrhunskim sveučilištima u Europi i diljem svijeta, napisali su iz AISZ-a u službenom tekstu natječaja.

Stipendijom žele omogućiti talentiranim i motiviranim hrvatskim učenicima priliku da se školuju unutar američkog obrazovnog okruženja – bez da napuštaju svoju domovinu. Učenici koji postanu stipendisti imat će priliku razvijati vještine vođenja i brusiti svoje akademske vještine.

Tko se može prijaviti

Za stipendiju se mogu prijaviti svi državljani Republike Hrvatske koji su se do sada školovali u hrvatskom obrazovnom sustavu. Kandidati koji se prijave moraju zadovoljiti akademske kriterije izvrsnosti te kriterije u pogledu leadershipa – proaktivnog, osobnog, umjetničkog, sportskog ili društvenog angažmana.

Drugim riječima, AISZ traži mlade i proaktivne učenike koji žele postati budući leaderi društva. Riječ je o kandidatima koji su se, primjerice, uključivali u školske ili izvanškolske aktivnosti koje su im pomogle razviti vještina vođenja. Kandidati u prijavi moraju, također, pokazati da zadovoljavaju kriterij financijske potrebe za stipendijom te dobro poznavanje pisanog i govornog engleskog.

Kako se prijaviti

Kandidati trebaju preuzeti paket za prijavu (CYL Scholarship Application Package) s mrežnih stranica www.aisz.hr. Prijava, koja je detaljno objašnjena u paketu za prijavu, uključuje pisani esej, prijepis ocjena, dokaz o financijskoj potrebi za stipendijom, procjenu vladanja engleskim jezikom, preporuku učitelja te intervju.
Sve tražene i ispunjene dokumente treba skenirati i staviti u mapu (folder) na Google disku (Google drive). Poveznicu na mapu treba poslati školi putem e-pošte na adresu [email protected].

Rok prijave za iduću školsku godinu je 21. ožujka 2022. Dodatne informacije o školi pronađite na njihovoj web stranici, a za sva pitanja možete kontaktirati Ured za prijave: +385 1 7999-306.