Pretraga

Američki izviđači poručuju: Homoseksualcima ne dozvoljavamo članstvo

A- A+

Američka organizacija izviđača službeno je potvrdila svoj homofobni status. Odlučili su da nitko od njihovih 4 milijuna članova ne smije biti homoseksualan, jer će mu u protivnom biti zabranjen pristup.

Homofobni izviđači

The Boy Scouts of America (BSA) opisuje se na svojim stranicama kao organizacija koja nudi program jačanja karaktera mladih ljudi, te ih trenira da budu odgovorni građani. U načela djelovanja ubraja i učenje kako biti dobar homofob.

Naime iz organizacije su potvrdili da je i dalje na snazi zabrana da njihovi članovi budu homoseksualci ili da priznaju homoseksualnost, jer ukoliko to naprave, bit će zauvijek isključeni iz članstva.

Razlog potvrđivanja ovog kontroverznog pravila je najnovija unutarnja istraga koja je pokazala da većina od oko 4 milijuna članova organizacije razmišlja na taj način.

Zakonsko pravo da izbace sve homoseksualce

Ova nebulozna odluka ima svoje zakonsko utemeljenje, jer je još 2000. godine Vrhovni američki sud tu zabranu članstva homoseksualcima proglasio legalnom, ocjenjujući da organizacija ima pravo odabrati članove po vlastitim kriterijima.

– Za veliku većinu roditelja mladih koje primamo, važno je o homoseksualnosti govoriti unutar obitelji, u pravom trenutku i u dobrim uvjetima, komentirao je potvrdu ove odluke Bob Mazzuca, direktor Izviđača.

Svi izviđači BSA, stari su između sedam i 21 godinu i navodno se svi slažu s ovakvom politikom.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap