Pretraga

Amerikancima je to sve isto: Tražeći Iran na karti svijeta pokazivali posvuda pa i na Italiju, Britaniju i Hrvatsku

A- A+

Sukob Amerike i Irana intenzivno već danima prate svi američki, ali i svjetski mediji otkako je Donald Trump naredio ubojstvo iranskog generala Quassema Soleimanija. Nakon što je ova vrlo značajna osoba u Iranu ubijena, ne prestaju se pratiti daljnje reakcije, a na društvenim mrežama popularan je i #WWIII. Unatoč svemu tome, većina Amerikanaca i dalje nema pojma gdje se Iran nalazi.

Screenshot Google maps

Tvrtka Morning Consult napravila je istraživanje u kojem je 2.000 Amerikanaca upitano da na slijepoj karti pokažu na Iran. Na karti svijeta to je uspjelo učiniti njih 23%. Ostali su gađali posvuda pa su tako mislili da je Hrvatska Iran, a gađali su i poznatije zemlje poput Britanije, Francuske, Njemačke i Italije. Možda je još suludija činjenica da su na karti svijeta tražeći Iran pokazivali i po različitim državam SAD-a, ali i ostatku kontinenata Sjeverne i Južne Amerike.

Kada su ispitanicima dali kartu na kojoj je Bliski istok približen, rezultat je bio malo bolji, ali i dalje ih je manje od trećine uspjelo pronaći Iran na karti, to jest, pronašlo ga je njih 28%.

Analitičarka iz tvrtke Morning Consult koja je provela istraživanje, Joanna Piacenza, na svojem je Twitteru objavila ove rezultate uz priložene fotografije koje pokazuju na koje su sve zemlje Amerikanci pokazali kada su pokušavali naći Iran.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap