Pretraga

[Anketa] Kome će mladi dati svoj glas bez Sinčića u igri

A- A+

Četiri kandidata su u prvom krugu predsjedničkih izbora pokušala prikupiti što veći broj glasova kako bi postali novi predsjednici ili, pak, prošli u drugi krug izbora. Iako je to pošlo za rukom samo Ivi Josipoviću i Kolindi Grabar-Kitarović, među našom publikom daleko najpopularniji bio je Ivan Vilibor Sinčić. Budući da većinu naših čitatelja čine mladi, odabirom kandidata kojemu su iskazali povjerenje nismo nimalo iznenađeni. No kome će dati glas u drugom krugu kojega se Sinčić ipak nije domogao?

Foto: Srednja.hr

Na dan predsjedničkih izbora, odnosno nakon rezultata u prvom krugu, najveće iznenađenje bio je Ivan Vilibor Sinčić koji je prikupio skoro 300 tisuća glasova. Nimalo iznenađujući nisu bili rezultati ankete koju smo postavili na stranicu kako bismo doznali kome su svoj glas dali naši čitatelji. S obzirom da nam većinu čitatelja čini mlađa populacija, Sinčić je u našoj anketi daleko vodio ispred ostala tri kandidata.

Izdvojeni članak

Poruka Ivana Sinčića: Žao mi je mladeži stranaka

Postavili smo 28. prosinca anketu ‘Na predsjedničkim izborima svoj glas dao/la sam‘, u kojoj je sudjelovali 1.219 čitatelja. Od navedenog broja njih skoro 60 posto je otkrilo da su glasali za kandidata Živog zida, odnosno trećeplasiranog predsjedničkog kandidata Sinčića.

Drugo mjesto prema rezultatima naše ankete zauzela je Kolinda Grabar-Kitarović (18,21 posto), a za vrat joj diše Ivo Josipović sa 17,8 posto glasova. Na zadnjem mjestu, kao što je to doista i bilo, smjestio se Milan Kujundžić sa 4,18 posto.

S obzirom da se ipak jedini student među predsjedničkim kandidatima nije domogao drugog kruga, hoće li Sinčićevi glasači uopće izaći na birališta u drugom krugu 11. siječnja i kome će dati svoj glas?

[Anketa] Kome će mladi dati svoj glas bez Sinčića u igri
Share via
Copy link
Powered by Social Snap