Pretraga

Anonymousi najavili nove hakerske napade, neke stranice već srušene

A- A+

Na današnji dan slavi se dan Guya Fawkesa, simbola za hakerske skupine Anonymous i globalne borbe protiv totalitarizma, globalnih korporacija i državne kontrole. Zato su danas Anonymousi već počeli sa hakerskim napadima, a već su pale stranice PayPala, australske vlade, ImageSchacka, NBC-a i još nekih.

Na Dan globalnih prosvjeda 5. studenog najveća i najpoznatija hakerska
skupina Anonymous najavila je rušenje brojnih stranica, a obećanje su i
ispunili. Tako je jutros palo već nekoliko stranica,a među njima i
stranica NBC-a, PayPala, australske vlade, ImageSchacka,VMWarea i
stranice sigurnosne kompanije Symanteca.


Izdvojeni članak

Anonymous raskrinkao online zlostavljača zbog kojeg se tinejdžerica objesila

Već prije nekoliko dana Anonymousi su zaprijetili besplatno objaviti igre kompanije Zynga, ukoliko oni ne odustanu od najavljenih otkaza. I društvena mreža Facebook najavljena je kao meta, ali od toga još uvijek ništa. 

Umjesto Zynge i Facebooka, nadrapalo je više drugih stranica. PayPal je prošao najgore, budući da su hakeri objavili 28 tisuća korisničkih lozinki, imena i ostalih povjerljivih informacija. Ovih nekoliko hakerskih napada predstavljaju samo početak, te se tijekom dana očekuje još više napada. 

Sve ovo Anonymousi su učinili kako bi proslavili dan Guya Fawkesa, urotnika iz 17. stoljeća koji je pokušao u zrak dignuti britanski parlament, a njegov su lik i maska nasmiješenog lica postali simbolom Anonymousa, ali i borbe protiv globalnih korporacija, državne kontrole i totalitarizma.

Anonymousi osim hakerskih napada planiraju i prosvjede ispred britanskog parlamenta i Bijele kuće, kako bi na neki način oživjeli scene iz filma ‘V for Vendetta’.

Anonymousi najavili nove hakerske napade, neke stranice već srušene
Share via
Copy link
Powered by Social Snap