Pretraga

Apokaliptično stanje u Zagrebu, policija upozorava: Ne izlazite na otvoreno bez potrebe!

U Zagrebu i okolici tijekom noći su zavladali katastrofalni vremenski uvjeti, a stanje se nije poboljšalo ni tijekom jutra. Puše jak vjetar s olujnim udarima i uz kišu, što je uzrokovalo rušenje stabala, prometnih znakova, prevrnuti su i štandovi te ponegdje reklamni plakati. Zbog svega je policija izdala priopćenje građanima da ne izlaze na otvoreno ako nije nužno.

fotografija čitatelja

– Zbog jakog i olujnog vjetra koji će i tijekom današnjeg dana puhati na području grada Zagreba i Zagrebačke županije, preporučuje se građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno. Pogotovo se to odnosi na starije osobe i djecu. Preporučujemo građanima da koriste javni prijevoz. Također pozivamo građane da ne odlaze u okolno gorje. U slučaju potrebe za pomoći nazovite na žurni broj 112, poručili su iz PU zagrebačke.

No, problema ima i u javnom prijevozu pa se povremeno prekida prometovanje nekih tramvajskih i autobusnih linija.

– Zbog prekida u opskrbi električnom energijom u prekidu je tramvajski promet od Maksimirske ceste do Dubrave. Uvedene su izvanredne autobusne linije od Maksimirske ceste do Dubrave. Od Dubrave do Dupca tramvajske linije prometuju redovno. Autobusne linije 102, 133, 138, 139, 140, 141, 143, 148, 176, 227 i 232 privremeno ne prometuju zbog uklanjanja stabala s prometnica. Vremenske neprilike usporavaju promet te autobusne linije prometuju s većim odstupanjem od reda vožnje. ​Sljemenska cesta zatvorena je za sav promet osim za vozila s posebnom dozvolom. Dijelom ulice Gornje Prekrižje i Mirogojske ceste prometuje se otežano zbog uklanjanja stabala s prometnica, kažu iz Zagrebačkog holdinga.

Ako ste danas kasnili na nastavu ili posao zbog stanja u prometu, na ovoj poveznici možete zatražiti e-ispričnicu ZET-a.

Inače, ovakvi će vremenski uvjeti prevladavati čitav dan, a situacija bi se trebala smiriti tek nakon srijede. Sutra se u Zagrebu očekuju i niže temperature.

– Prevladavat će oblačno, povremeno s kišom. Po vrhovima okolnog gorja može pasti i malo snijega. Vjetar još u prvom dijelu dana jak sjeverni i sjeveroistočni, potom u slabljenju. Prohladno. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 7, a najviša dnevna između 7 i 10 °C, stoji u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda.