Pretraga

Aseksualnost postaje četvrta seksualna orijentacija

A- A+

Manje poznatu aseksualnu orijentaciju dijeli čak više od 70 milijuna ljudi na svijetu. Čak 1 posto svjetske populacije ne privlači ni jedan spol , tvrdi profesor Anthony Bogaert s kanadskog Sveučilišta Brock.

Ili nemaju seksualne nagone ili ih ne privlače ljudi, već masturbiraju

Broj aseksualnih osoba nije zanemariv, pa bi se i ta preferencija trebala uvrstiti kao četvrta službena seksualna orijentacija. Knjiga profesora Bogaerta Understanding asexuality uskoro izlazi u Velikoj Britaiji, a autor je za tamošnji Daily Mail otkrio kako postoje dvije vrste aseksualaca.

Jedni su oni kod kojih postoji seksualna privlačnost, no nemaju potrebe usmjeriti je prema drugim ljudima, već se samozadovoljavaju. Drugi su oni koji pak uopće nemaju nikakve seksualne nagone, poput Sheldona iz popularne serije The Big Bang Theroy.

Društvo je slobodnije, pa aseksualnost nije tabu

Sve zaključke o aseksualnosti Bogaert temelji na 18 tisuća odgovora na britansku anketu o seksualnoj privlačnosti, koja je provedena prije osam godina.

– Za sve veći broj aseksualaca u svijetu kriva je seksualizacija društva, smatra profesor. Drugi stručnjaci pak dodaju da je liberalizacija okoline dovela do toga da pojedinci lakše govore o svojoj orijentaciji te da aseksualnost više nije tabu.

Aseksualnost postaje četvrta seksualna orijentacija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap