Pretraga

Autistična 3-godišnjakinja još ne govori, ali se maestralno izražava slikanjem

A- A+

Iris Grace Halmshaw 3-godišnja je djevojčica kojoj je dijagnosticiran autizam, zbog kojeg još ne govori, ali se sjajno izražava slikanjem. Budući da teško komunicira s okolinom za poboljšanje fokusa i koncentracije kao dio terapije joj je propisano slikanje, ali je ona svojim iznimnim umijećem već uspjela stvoriti djela, čija cijena premašuje sedam tisuća kuna.

Foto: irisgracepainting.com

Svega tri godine stara djevojčica Iris Grace Halmshaw ima izniman talent za slikanje, te već uspjeva svoje slike prodati za više tisuća kuna. Djevojčici je još u dobi od jedne godine dijagnosticiran autizam, zbog kojeg joj je propisano slikanje kao terapija radi poboljšanja koncentracije i fokusa. No, ubrzo je slikanje prestalo biti samo terapija te postalo Iris omiljena zabava u kojoj postiže izvrsne rezultate.

Izdvojeni članak

Najmlađi genijalac: Dvogodišnjak inteligentniji od Obame već postao član Mense

– Autizam je u njenom slučaj stvorio stil slikanja koji nikada nisam vidjela kod djece njenih godina. Razumije boje i njihovu međusobnu interakciju. Presretna je kada izvadimo boje i to je uvijek raspoloži, rekla je njezina majka Arabella Carter-Johnson za Huffington Post.

Roditelji uvijek ohrabruju djecu, te su u njihovim očima mnoge stvari koje njihovi mališani naprave ‘ružičastije’ nego je to u zbilji. No, u slučaju Iris ubrzo je za njene radove interes prešao daleko izvan njenog doma.

– Kada je započela s terapijom bili smo oduševljeni njenim radovima, ali mi smo njeni roditelji i vjerujemo da je sve što napravi fantastično. No, mnogi su podjednako oduševljeni, izjavio je njen otac Peter-Jon Halmshaw, koji je njene radove objavio na stranici na kojoj ih i uspješno prodaju.

Ponosni roditelji traže sponzore kako bi napravili izložbu djela svoje iznimne djevojčice, a u planu im je i organizirati aukciju. Novac, koji će zaraditi planiraju potrošiti na daljnju Irisinu terapiju.

Copy link
Powered by Social Snap