Pretraga

Autobus koji je prevozio splitske srednjoškolce zapalio se u Švicarskoj, učenici pobjegli na sigurno

A- A+

Autobus pun srednjoškolaca iz Splita, koji su prije nekoliko dana otišli na odmor u Švicarsku, danas je tijekom vožnje kroz tu alpsku zemlju zahvatio plamen. Na sreću, svi učenici izašli su iz autobusa prije nego što je vozilo izgorjelo, pa nema ozljeđenih.

Požar koji je zahvatio tunel (Foto: Police Valais, Dalmacija Danas; Video: YouTube/Dalmatinski portal)

– Plamen je krenuo izvana, sve se dogodilo u tunelu. Istrčali smo prema vratima, svi smo na vrijeme izašli, izjave učenika prenosi HRT.

Ostali bez mobitela i dokumenata

Ipak, brojnih srednjoškolcima izgorjeli su dokumenti i mobiteli, pa nisu odmah mogli svojim obiteljima javiti što se dogodilo.

– Javio mi se sin nakon ove nesreće i odmah je naglasio da su svi dobro. Ipak, prvih sat vremena proveo sam u strepnji jer nisam znao bilo kakve detalje, a nakon sat vremena jedva sam uspio dobiti sina. Autobus se zapalio i izgorio u tunelu. Inače, u Švicarskoj su zadnjih sedam dana na skijanju boravili brojni učenici različitih škola iz Splita koji su se s 3 ili 4 autobusa danas vraćali prema Splitu, javlja Dalmacija Danas.

Brojnim učenicima iz ovog autobusa izgorjeli su dokumenti, čak i mobiteli pa svi nisu uspjeli ni dojaviti svojima što se dogodilo. Postoji mogućnost da trenutno u Splitu od roditelja netko i ne zna da je izgorio autobus, no zaista je bitno naglasiti da nikome baš ništa nije dogodilo. Oni koji nisu uspjeli spasiti kufer izgorjelo je sve, čak i jakete, a znamo koliko je hladno sada u Švicarskoj, ispričao je roditelj čiji sin pohađa splitski jezičnu gimnaziju portalu Dalmacija Danas.

Svi su na sigurnom i toplom

– Svi se učenici sada nalaze u jednom vatrogasnom domu u blizini tunela u kojem se dogodila nesreća. Svi su na sigurnom i na toplom. Agencija sada pronalazi zamjenski autobus da ih vrati kući, a kako će prijeći granicu kada su im izgorjeli dokumenti, nije mi poznato, kazao je roditelj za Dalmacija danas.

Točan uzrok izbijanja požara još nije poznat.

– Nažalost, iz još neutvrđenih razloga dana 12. siječnja nešto iza 13 sati u tunelu Schallberg na području Simplona, došlo je do zapaljenja autobusa br. 14 prijevoznika Arriva, kojim su se putnici vraćali iz Švicarske prema Splitu. Trenutno možemo potvrditi samo ono što je najvažnije – svi putnici su dobro. Točan uzrok izbijanja požara kao i prouzročena materijalna šteta bit će poznati po dovršetku očevida od strane švicarske policije te dostave službenog zapisnika. Putnici su nakon nezgode prebačeni u vatrogasni dom u Brigu, kako bi na toplome dočekali dolazak zamjenskog autobusa za nastavak putovanja kućama, koji je stigao oko 17 sati. Za putnike su osigurani topli napitci te obrok. Za putnike koji su ostali bez dokumenata u dogovoru s Veleposlanstvom je riješena privremena dokumentacija za prelazak granica prilikom povratka kućama, prenosi izjavu putničke agencije Index.hr.

Dalmatinski portal donosi video s mjesta nesreće.

Autobus koji je prevozio splitske srednjoškolce zapalio se u Švicarskoj, učenici pobjegli na sigurno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap