Pretraga

Bandićev pročelnik za obrazovanje dao ostavku, no dobio je novu funkciju u Gradu

A- A+

Jedan od najbližih suradnika bivšeg gradonačelnika Milana Bandića i nakon promjene vlasti ostaje raditi u gradu. Ivica Lovrić novom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću podnio je ostavku na mjesto pročelnika, no ostat će raditi za grad – i to kao savjetnik gradonačelnika.

Ivica Lovrić, Tomislav Tomašević | screenshot: Z1, HRT/YouTube

Kako doznaje 24sata, jedan od najbližih suradnika pokojnog Milana Bandića, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, Ivica Lovrić, unatoč promjeni vlasti, ostaje raditi za Grad Zagreb. Prije primopredaje vlasti u Zagrebu, Lovrić je podnio ostavku na mjesto privremenog pročelnika za obrazovanje, što se, prema pisanju 24sata, smatralo velikodušnom gestom prema novoj vlasti.

Međutim, Lovrić nije bio zaposlen na mjestu pročelnika, nego je njegovo radno mjesto savjetnik, dok je pročelnikom bio samo imenovan. Zbog toga će ostati i dalje raditi za Grad i to kao savjetnik gradonačelnika za obrazovanje.

Zanimljiva je, međutim, pozadina zbog koje je Lovrić dobio ovakav radni status. Naime, zbog optužnica koje je protiv njega podigao Uskok, Lovrić nije zadovoljavao uvjete da bude redovni pročelnik, pa je zato bio vječni privremeni pročelnik. Kako pišu 24sata, Bandić bi raspisao natječaj za novog pročelnika, pa ga poništio i imenovao Lovrića za privremenog. I tako iz godine u godinu. U međuvremenu je Lovrić dobio nepravomoćne oslobađajuće presude.

Lovrić je nekim medijima izjavio da će rado pomoći savjetima Tomislavu Tomaševiću. To je barem za očekivati jer savjetnici imaju plaće od 15.000 do 18.000 kuna.

Prije zapošljavanja u Gradu, Lovrić je bio ravnatelj zagrebačke Željezničke tehničke škole. Po struci je diplomirani inženjer prometa.