Pretraga

Besmisleno i šovinistički: Nakon Spotteda novi hrvatski trend na Faceu su Najbolje p***e

A- A+

Neki od Facebook trendova svakodnevno izumiru, ali se istovremeno bude novi. Sve su češći oni vezani uz muško – ženske odnose. Tako je nedavno na svjetskoj razini zavladao Spotted, kojeg je uskoro formirala svaka birtija od dva stola, kao i zaselak od dvije kuće. No, u Hrvatskoj se javila nova zanimacija na najpopularnijoj društvenoj mreži. Stranice naziva Najbolje p***e.. iz – Karlovca, Rijeke i tako dalje, u kratkom vremenu su stekle dosta pristaša. Sadržaj je uglavnom baziran na tome da se postavljaju fotografije djevojki iz određenog mjesta, nakon čega se odvija forum šovinističkih komentara.

Posljednjih mjeseci bili smo svjedoci pokretanja novog Facebook trenda Spotted, koji je u kratko vrijeme poprimio svjetske razmjere. No, prije 15-ak dana pojavila se među hrvatskim ‘facebookovcima’ nova ideja. Postavljanje profilnih slika djevojki iz određenog mjesta na stranice pod nazivom Najbolje p***e iz određenog mjesta. Primjerice karlovačka stranica skupila je gotovo tri tisuće članova u samo dva dana. Zanimljivo da je u Rijeci izmišljen page Najbolje muške p***e, koji je također veoma dobro posjećen, iako su pripadnici jačeg spola i tu češći komentatori.

Izdvojeni članak

Hit trend među mladima: Svakih par sati nastaje novi spotted

Osim samog vulgarnog naziva ovih stranica, ništa umjesnija nije ni komunikacija koja se tamo odvija. Uglavnom se bazira na šovinističkim komentarima izgleda svih djevojaka koje budu tamo izložene. U Osijeku su administratori otišli korak dalje, pa sami daju viziju zanimanja i budućnosti djevojke čiju sliku postavljaju na zid.

Inače prema napomenama koje daju admini, cilj stranica je zabava, a također i lokalpatriotski ‘pokazati i dokazati tko ima najljepše cure’.

Iako humor katkada može biti crnog predznaka, ovakve stranice mogle bi izazvati stigmatizaciju djevojaka koje će tamo biti izložene, pogotovo kad je riječ o manjim mjestima. Već su se događale slične inicjative u svijetu, pa je primjerice ‘Liga drolja’ u Švedskoj završila ozljedama i uhićenjima. Nadamo se da ova ideja kod nas neće slično završiti.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap