Pretraga

Besplatna putovanja danas su stvarnost

A- A+

Volontiranje ima svoju humanitarnu svrhu, no neki se odlučuju priključiti projektima iz nešto sebičnijih razloga. Volonterske radionice održavaju se diljem svijeta, a voloterima troškove pokriva udruga preko koje putuju tako da s minimalnim izdacima moguće je posjetiti mnoge destinacije.

Dok većina na volontiranje gleda kao uzaludno trošenje vremena, ima onih
koji iz njega izvuku osobnu korist. Prednosti koji mnogi previde su
mogućnost gotovo besplatnog putovanja. Preko brojnih udruga zapravo
možete dobiti jednotjedni izlet za samo 30 posto cijene. Prijavom na
projekte odlazite na odabranu destinaciju gdje su vam plaćeni smještaj i
hrana, a vraća vam se i više od pola putnih troškova.

Za sve koji bi htjeli prevariti sistem i dobiti samo besplatno putovanje bez sudjelovanja u radionicama, imamo lošu vijest – kartu ne dobivate, već ju plaćate sami, ali po završetku projekta dobivate natrag uloženi novac. No, radionice se održavaju tek dio dana, dok se ostatak vremena može provesti turistički ili u društvu ostalih volontera.

Zainteresirani mogu pronaći potrebne informacije na stranicama Volonterskog centra Zagreb (VCZ). U jednostavnoj tražilici odabire se duljina volontiranja (kratkotrajno ili dugotrajno), lokacija (lokalno ili međunarodno) te područje interesa. Teme projekata, kao i sama zaduženja, raznovrsna su, dio asortimana otpada na teme o mladima, zaštiti životinja, ljudskim pravima i umjetnosti. VCZ nije jedini način da se pronađe volonterska radionica prema vlastitim željama, bilo da su one vezane uz temu ili mjesto održavanja. Na Facebooku se možete pridružiti grupi EU projects 2011 – Croatia te svakodnevno primati obavijesti o ponudama. Nikad ne znate, možda vas nešto privuče.

Besplatna putovanja danas su stvarnost
Share via
Copy link
Powered by Social Snap