Pretraga

Besplatno se pripremite: ‘Kako napisati esej za državnu maturu’

A- A+

Gradska knjižnica Slavonski Brod povodom Dana hrvatskog jezika, koji se obilježavaju u razdoblju od 11. do 17. ožujka, nudi maturantima besplatne pripreme za pismeni ispit iz hrvatskog jezika. Naime, održat će se pet radionica pod nazivom ‘Kako napisati esej za državnu maturu’, a prva radionica je predviđena za 16. ožujka od 10 do 12 sati.

www.hipsb.hr

I ove godine obiljžavaju se Dani hrvatskog jezika u razdoblju od 11. do 17. ožujka, povodom čega je Gradska knjižnica Slavonski Brod odlučila ponuditi maturantima besplatne pripreme za pismeni ispit iz hrvatskog jezika na državnoj maturi, prenosi Soundset.

Izdvojeni članak

Pripreme za maturu: Privatno ili u školi

U jednoj od najvećih narodnih knjižnica organizira se pet radionica pod nazvom ‘Kako napisati esej za državnu maturu’, a prva radionica održat će se 16. ožujka od 10 do 12 sati.

– Namjerna nam je da maturante dodatno osnažimo za državnu maturu koja će im u konačnici odrediti budućnost. Sve će se bazirati na primjerima gdje se najčešće griješi. Bit će obrađena sva tri eseja, interpretativni školski esej, usporedna raščlamba dvaju ili više predložaka (usporedni esej) te raspravljački školski esej, izjavila je Darija Mataić Agičić za Soundset.

Tko je zainteresiran za besplatne radionice te priliku da se što bolje pripremi za državnu maturu, može se javiti osobno u Gradskoj knjižnici, ili na telefon 035 446 963.

Besplatno se pripremite: ‘Kako napisati esej za državnu maturu’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap