Pretraga

Bez mentora osmislila marketinšku priču za HTC i pobijedila na Slagalici

A- A+

Slagalica, jedino srednjoškolsko Case Study natjecanje u organizaciji portala Srednja.hr iznjedrilo je mnogo kreativnih mladih ljudi, budućih poduzetnika koji su se imali priliku pokazati velikim hrvatskim tvrtkama. Učenicima iz tima HTC Hrvatska zadatak je bio osmisliti marketinšku priču za neki od modela iz kolekcije, a svaki od troje finalista predložio je različito rješenje. Najbolja je pak bila mlada Ivona Gudelj iz Kutine koja je čitav projekt osmislila bez pomoći mentora.

Finalisti Slagalice HTC Hrvatska

Zastupnik HTC Hrvatske bio je oduševljen marketinškim rješenjima finalista, a dao im je i nekoliko vrijednih savjeta koji će im pomoći u razvijanju poduzetničkog razmišljanja te osmišljavanju budućih kampanja. Istaknuo je kako su natjecanja poput Slagalice odličan ulazak u profesionalni svijet.

Do pobjede bez profesora mentora

– Prijavila sam se na u HTC-ov tim jer ovo pokriva moje interese. U budućnosti se želim baviti web dizajnom i marketingom tako da je Slagalica za mene bila pun pogodak, kaže pobjednica HTC-ova tima, Ivona Gudelj koja je žiri ostavila bez teksta.

Osim što su svi sudionici bili oduševljeni njezinim idejnim rješenjem kampanje za koju je snimila video reklamu za HTC mobitel, osmislila slogan te predložila i zanimljive načine guerilla marketinga, iznenadila je informacijom da na projektu nije imala profesora mentora.

– Učenica sam Srednje škole Tina Ujevića u Kutini i ponosna sam na pobjedu jer nitko od profesora nije pokazao interes da radi sa mnom. Rekli su da ja to sve mogu i sama, a nitko od njih nije ni vidio dovršeni projekt, komentirala je Ivona.

Izdvojeni članak

Proglašeni pobjednici II. Slagalice – Case study natjecanja za srednjoškolce

Primjena znanja u praksi

Drugo mjesto pripalo je Zvonimiru Iličiću, učeniku I.Ekonomske škole u Zagrebu koji je HTC-ovu kampanju zamislio kao životno putovanje od djetinjstva do starosti.

– Prijavio sam se jer volim tehnologiju i želio bih jednom raditi u HTC-u, ako ne završim u Zvonimirovoj na burzi, našalio se Zvonimir, a njegov ga je mentor, profesor Igor Čizmadija nahvalio kao i Slagalicu na koju je prijavio i još dvoje svojih učenika, također finalista.

Izdvojeni članak

Mladi Zagrepčani isplanirali apsolventsko na Ibizi i pobijedili u Slagalici

Tea Precca, učenica II. Ekonomske škole u Zagrebu svojom je pričom zaslužila treće mjesto, a marketinška priča koju je ponudila dojmila je mnoge. Zadovoljna je svojim nastupom i plasmanom, a posebno joj je drago što je upoznala mnogo mladih ljudi koji razmišljaju kao i ona. Teinom je prezentacijom zadovoljna i njezina mentorica, profesorica Jelena Beroš koja o Slagalici ima samo riječi hvale.

– Ovo je jedinstvena prilika da srednjoškolci svoje znanje primjene u praksi. Nedostaje nam ovakvog programa u školama, a Slagalica je prvi njihov susret s onim o čemu u školi imaju priliku samo slušati, komentirala je profesorica Beroš.

Bez mentora osmislila marketinšku priču za HTC i pobijedila na Slagalici
Share via
Copy link
Powered by Social Snap