Pretraga

Biblija pobijedila ’50 nijansi sive’

A- A+

U posljednja 54 tjedna norveški prijevod Biblije je postao jedan od 15 bestselera u zemlji, a Sveto pismo je svoje mjesto izborilo u ozbiljnoj konkurenciji koju čine E.L. James, Jo Nesbø, Ken Follett i Per Petterson. Prijevod je prodan u više od 157 000 primjeraka, čime je pretkao ’50 nijansi sive’ i autobiografiju Justina Biebera.

Zahvaljujući odličnom norveškom prijevodu, Biblija je u toj zemlji postala najprodavanija knjiga u posljednih 14 mjeseci. S prodanih preko 157 000 primjeraka pretekla je ‘50 nijansi sive‘ te autobiografiju Justina Biebera.

Izdvojeni članak

Nakon milijunske naklade Bieber izdaje novu knjigu


www.6yka.com

Izdavači su na prijevodu surađivali s hebrejskim i grčkim stručnjacima za originalni tekst uključivši i književnike kako bi usavršili određena poglavlja. Novi je prijevod lakši za čitanje jer je bliži modernom norveškom jeziku, ali i bliži i originalnom tekstu na grčkom i hebrejskom nego stariji prijevodi.

– Ovo izdanje Biblije čitatelji doživljavaju poetičnijim od prethodnih te velikim književnim djelom. Određeni broj Norvežana još uvijek doživljava Bibliju kao riječ Božju, ali većina ipak cijeni knjigu kao neizostavan dio klasične literature i kulturnog nasljeđa, izjavila je Anne Veiteberg, urednica u izdavačkom odjelu norveškog društva za Bibliju.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap