Pretraga

Bill Gates studentima besplatno daje svoju knjigu, evo kako ju i vi možete nabaviti

A- A+

Knjiga ‘Kako spriječiti klimatsku katastrofu’, koju je napisao Bill Gates, besplatno je dostupna svim studentima na svijetu i to u elektronskom obliku. Kako je naveo Gates na svom blogu, mladi su pokazali veliku zainteresiranost što se tiče klimatskih promjena i smatra kako će upravo mladi riješiti taj svjetski problem.

Foto: Facebook, Bill Gates

Bill Gates je ove godine izdao knjigu Kako spriječiti klimatsku katastrofu, a poticaj za pisanje je dobio od mladih ljudi koji sve više pokazuju interes oko klimatskih promjena. Zato je Gates odlučio kako će njegova knjiga u elektronskom obliku biti dostupna svim studentima, gdje god se nalazili.

‘Mladi imaju najviše novih ideja’

– Moramo potpuno promijeniti svoju ekonomiju, što uključuje načine na koji se krećemo po planeti, proizvodimo struju, stvari i hranu te grijemo i hladimo naše domove. Za to će trebati jako puno inovacije u tehnologiji i politici što znači da će mladi igrati posebnu ulogu u toj transformaciji. Iz mog iskustva, oni imaju najviše novih ideja i energije za provedbu, poručio je Gates na svom blogu.

Navodi kako je njegova knjiga odličan alat koja će pomoći mladima u izgradnji plana kako smanjiti emisiju stakleničkih plinova i u konačnici ga svesti na nulu.

‘To će biti najteža stvar koju je čovječanstvo ikad pokušalo napraviti’

Iako će to biti najteža stvar s kojom se čovječanstvo ikad susrelo, Gates je optimističan.

– Za to će biti potrebno mnogo inovacija u tehnologiji i politici. Što znači da mladi moraju imati posebnu ulogu. Prema mom iskustvu, oni su ti s najviše novih ideja i najviše energije za njihovo ostvarivanje. Ako svi, a pogotovo mladi, upotrijebimo svoju genijalnost za rješavanje ovog problema, možemo izbjeći klimatsku katastrof, poručio je Gates.

Knjiga je dostupna na njegovom blogu, a nabaviti ju možete tako da navedete mail adresu i ime sveučilišta na kojem studirate.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap