Pretraga

Bit će duljih čekanja: Tramvaji u Zagrebu mijenjaju raspored vožnje na tjedan dana

A- A+

Kao i tijekom svakih školskih praznika tako i u nadolazećim proljetnima ZET će promijeniti raspored vožnje tramvajskih i autobusnih linija. Novi režim javnog prijevoza na snazi je tjedan dana.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Iz ZET-a je priopćeno kako će tijekom proljetnih školskih praznika, od petka, 2. travnja do petka, 9. travnja, raspored vožnje u tramvajskom i autobusnom prijevozu biti prilagođen prometnoj potražnji. Budući da će broj putnika biti smanjen to bi značilo da će pojedine linije imati manji broj vozila u opticaju.

– Radnim danom tramvaji će voziti uz izmijenjene rasporede i to na linijama koje uobičajeno prometuju intenzivnije, dok se raspored neće mijenjati na linijama 1, 5, 8 i 15. U autobusnom prometu, prilagođeni raspored će biti u primjeni na autobusnim linijama 109, 115, 118, 121, 125, 172, 212, 224, 226, 231, 232, 269 i 281, priopćeno je iz ZET-a.

Izdvojeni članak
zet tramvaj

Kratka horor priča: Vožnja tramvajem u vrijeme pandemije

Dodatno naglašavaju i da će se na blagdan Uskrsa i Uskrsni ponedjeljak, 4. i 5. travnja, primjenjivati nedjeljni raspored vožnje, dok će na noćnim tramvajskim linijama, u noći s nedjelje na ponedjeljak, odnosno 4. na 5. travnja, u primjeni biti subotnji raspored polazaka. Podsjetimo, i dalje je na snazi odluka stožera prema kojoj u vozilima javnog prijevoza smije biti popunjeno najviše 40% raspoloživih mjesta.

– Pružatelji usluga u javnom prijevozu putnika obvezni su prijevoz obavljati na način da u prijevoznim sredstvima bude popunjeno najviše 40% raspoloživih mjesta, a na prijevoznim sredstvima su obvezni jasno istaknuti najveći dopušteni broj putnika koji smije biti u prijevoznom sredstvu (autobusu, tramvajskim kolima, željezničkom vagonu, trajektu, katamaranu i sl.), piše u toj odluci Stožera civilne zaštite.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap