Pretraga

Bivši i sadašnji ministar sinoć tulumarili u KSET-u, ali zabavu opet skoro pokvarila policija

A- A+

Nakon promašene intervencije policije u KSET-u pred desetak dana, Fakultetu elektrotehnike i računarstva kao i dekanu osobno se putem priopćenja ispričao ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić. Tom je prilikom najavio svoj dolazak na ponovljeni koncert grupe Svemir, a svoje je obećanje i ispunio. I tek desetak minuta od njegova izlaska iz kluba, ispred KSET-a se ponovno pojavila policija.

Foto: Facebook; Vlaho Orepić

Na službenom Facebook profilu pred pet je dana ministar Vlaho Orepić objavio službeno priopćenje vezano uz intervenciju policije u KSET-u, u kojem je zaključeno kako u konkretnom slučaju koji se dogodio 25. studenoga u prostorijama Kluba nisu postojali nikakvi formalni uvjeti za takvo postupanje policije.

Izdvojeni članak

Ministar Vlaho Orepić se ispričao KSET-u i najavio svoj dolazak na ponovljeni koncert

Tom se prilikom ispričao na nemilom događaju, a statusu objavljenom uz obećao je kako će osobno doći na ponovljeni koncert grupe Svemir.

Ponovljeni koncert održao se sinoć, a Orepić je svoje obećanje i ispunio. S koncerta je na Facebooku objavio i fotografiju u rokerskom izdanju, zahvalivši na fenomenalnoj atmosferi.

Da su mostovci ‘cool’ pokušali su dokazati još u rujnu tijekom kampanje, kada su na savskom Željezničkom mostu organizirali koncert u Hendrixovu čast. Tim su potezom pokušali dati podršku Facebook inicijativi da naziv Hendrixov most dobije i službenu potvrdu.

Osim Orepića, na koncertu je bio i bivši ministar Siniša Hajdaš Dončić. Podsjećamo, Hajdaš Dončić je reagirao odmah nakon intervencije policije, poslavši Orepiću zastupničko pitanje je li intervencija policije zapravo ‘uvod u represiju prema urbanoj kulturi’.

Kako neslužbeno doznajemo, tek desetak minuta nakon što je ministar Orepić napustio klub, pred vratima se pojavila policija. Policija sinoć nije ulazila u prostor KSET-a već su došli do prozora video sekcije, gdje su pričekali da odgovorna osoba izađe van.

Ovoga puta radilo se o prijavi susjeda zbog buke pa je policija od odgovorne osobe samo uzela osobne podatke, upitala kada koncert završava, te upozorila na buku.

Bivši i sadašnji ministar sinoć tulumarili u KSET-u, ali zabavu opet skoro pokvarila policija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap