Pretraga

Bizarna nova društvena mreža: Ako platite, možete upravljati tuđim životom

A- A+

Svijet tehnologije se mijenja iz dana u dan. Kao što je nekad bilo nezamislivo to da ćemo se moći gledati u stvarnom vremenu putem video poziva, tako je danas nezamislivo da će stranci odlučivati o vašem životu, ako plate za to. Ili?

Foto: Pixabay

Među najbizarnijim aplikacijama godine, svakako se nalazi i aplikacija NewNew. Riječ je o novoj društvenoj mreži koja dozvoljava ljudima da sudjeluju u odlukama drugih ljudi, ako za to plate. Otprilike, kao što možete sudjelovati u anketama na storijima na Instagramu, tako možete i u anketama na ovoj novoj društvenoj mreži.

Kako piše BBC, aplikaciju je smislila Courtne Smith, koja je na ideji radila dvije godine. Aplikaciju, koja još uvijek nije u potpunosti dostupna, opisuju kao ‘ljudska burza na kojoj kupujete dionice u životima stvarnih ljudi, kako biste mogli kontrolirati njihove odluke i gledati rezultate’. Zvuči li i vama ovo kao scenarij neke epizode serije Black Mirror?

Ideja bi trebala biti ta da omogući poznatim osobama još intimnije zbližavanje s fanovima, odnosno njihovim pratiteljima. Intimnije, ali i skuplje. Svaki put kada biste sudjelovali u sličnoj anketi, osoba u čijoj anketi sudjelujete bi dobila vaše novce, baš kao i sama aplikacija… Osim toga, ako biste dodatno platili, mogli biste zatražiti nešto od korisnika. Oni naravno mogu uvijek odbiti, a u tom slučaju, ne biste ostali bez svojih novčića.

Izdvojeni članak

Društvene mreže nisu stvarnost, a oni to dokazuju: Ovi računi raskrinkavaju fotošop

Iako je koncept ove društvene mreže nešto s čim smo već donekle upoznati (sjetite se filma Nerve iz 2016. godine), teško je zamisliti da bi ovo moglo zaista zaživjeti. Hoće li ljudi zaista plaćati kako bi mogli odlučiti hoće li netko za ručak jesti tjesteninu ili pizzu? Black Mirror….

Bizarna nova društvena mreža: Ako platite, možete upravljati tuđim životom
Share via
Copy link
Powered by Social Snap