Pretraga

Blaženka Divjak sad kritizira i Studentski zbor: Kao ministrica o tome nije rekla ni riječi

A- A+

Bivša ministrica obrazovanja Blaženka Divjak vratila se na fakultet. U gostovanju na N1 kritizirala je Sveučilište u Zagrebu i studentske predstavnike za koje je rekla da često u Senatu glasaju protivno interesu studenata. Međutim, Blaženka Divjak u tri godine svojeg mandata nije promijenila Zakon o znanosti i visokom obrazovanju, niti je ikad govorila o Studentskom zboru u lošem kontekstu, a kamoli promijenila Zakon koji regulira rad zborova.

Blaženka Divjak

Blaženka Divjak
Foto: srednja.hr

Blaženka Divjak rekla je u gostovanju na N1 televiziji da joj ne nedostaje ministarska funkcija te da je sretna na svojoj staroj akademskoj poziciji, na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, a koje djeluje pri Sveučilištu u Zagrebu.

‘Rektor ne valja’

Između ostalog je govorila o sukobu rektora Borasa sa studentima i nastavnicima na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Izdvojeni članak

Kako je Blaženka Divjak izdala obrazovanje: 10 važnih stvari koje nije napravila

– Sveučilišna autonomija podrazumijeva odgovornost rektora, senata, dekana, da razumiju kontekst, da razmišljaju kako će vratiti ono što se u njih ulagalo i ono što znaju o društvu i o gospodarstvu, rekla je.

Kritizirala je Borasa, ali i cijelo Sveučilište.

– Trenutno imamo rektora koji ne valja, ocijenila je Divjak Borasa i rekla da smatra da je svakako trebao otići, no da o tome odlučuje Senat.

Rekla je da je Boras proizvod sustava.

– Problem sveučilišta u Zagrebu nije rektor. Problem Sveučilišta u Zagrebu je Sveučilište u Zagrebu, rekla je u gostovanju.

Kritizirala i studentske predstavnike koji ‘često glasaju protivno interesu studenata’

Sveučilište je opisala kao korumpirano i disfunkcionalno s nekoliko primjera, a jedan od njih su, rekla je, 12 predstavnika studenata koji glasaju kao jedan, često protivno interesu studenata, te ortački Senat, prenosi N1.

U svojem mandatu Blaženka Divjak nije uspjela napraviti ništa da situaciju o kojoj sad govori popravi. Štoviše, tek je na samom kraju mandata počela kritizirati rad rektora Borasa, a dugo obećavani Zakon o znanosti i visokom obrazovanju objavila je na stranice Ministarstva kao Nacrt tri dana prije izbora, eto, valjda, da tamo samo stoji.

Uz to, studentske predstavnike do sada nije kritizirala, a ni po pitanju problema Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu nije učinila ništa.

Blaženka Divjak sad kritizira i Studentski zbor: Kao ministrica o tome nije rekla ni riječi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap