Pretraga

Bloger koji zarađuje pola milijuna dolara godišnje

A- A+

quotecollection.com

Izdvojeni članak

Lako do zarade na Youtubeu?

Da blogiranje može biti jedini posao koji će vam biti i financijski koristan, zna John Gruber. Taj Amerikanac je prije šest godina učinio hrabar potez i dao otkaz na poslu kako bi se posvetio vođenju bloga, putem kojeg danas zarađuje više od pola milijuna dolara godišnje. Njegove tekstove mjesečno čita više od četiri milijuna ljudi.

Blog Daring Fireball, koji već 10 godina vodi John Gruber, bavi se Appleovim proizvodima. Prvo je počeo uz posao pisati o toj tvrtki, upravo iz ljubavi prema proizvodima, no onda je situacija postala ozbiljnija. Zbog prodaje majica i prihoda od oglašavanja Gruber je uskoro postao dovoljno financijski potkovan da ne mora obavljati nijedan drugi posao.

Njegov blog s vremenom je postao jedan od načitanijih, pa ga osim kupaca čitaju i Appleovi zaposlenici, ali i brojni dioničari. Neke od vijesti vezane uz svoju kompaniju na Gruberovom blogu pratio je i Steve Jobs, piše dnevnik.hr.

Njegov blog je prilično jednostavno napravljen. Naime, ono što Gruber radi jest povezivanje s drugim vijestima i pisanje kratkih osvrta na ono što je odlučio linkati.

Sponzori su primjetili da ima oko 4 milijuna pregleda mjesečno, pa Gruber ima popunjena sponzorska mjesta do 7. listopada. Osim što je svojim kratkim osvrtima napravio pravu karijeru, ovaj Apple guru se nalazi u odabranoj grupi ljudi koja ima pristup Appleovim proizvodima koji još nisu na tržištu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap