Pretraga

Bomba eksplodirala u centru Zagreba

A- A+

Na Trgu bana Josipa Jelačića noćas oko 2.30 eksplodirala je bomba manje razorne moći te nema ozljeđenih, a ni znatnije materijalne štete. Eksplozivna naprava je navodno postavljena sa sjeverne strane kipa banu Jelačiću, a osumnjičenih još uvijek nema. Policija nije potvrdila je li incident povezan s eksplozijama u Podsusedu i Stenjevcu.

Noćas oko 2 sata i 30 minuta odjeknula je eksplozija na Trgu bana Josipa Jelačića. U incidentu nije nitko ozljeđen, a i materijalna šteta je zanemariva. Policija je ogradila područje u kojem je bila postavljena bomba te je istraga u tijeku. Građani se glavnim zagrebačkim trgom u ovim trenucima mogu neometano kretati.

Napominjemo da je ovo već treća eksplozija u Zagrebu u posljednja dva tjedna. Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić ipak nije želio komentirati povezanost ovog incidenta s eksplozijama u Podsusedu i Stenjevcu.

– Ja bih se klonio bilo kakvih govora o tome da je riječ o terorističkom napadu ili slično.  Ne mogu ništa povezivati, kad još nije ni policija povezala, kazao je ministar Ostojić za Index.

PU zagrebačka na čelu s načelnikom Goranom Burušićem moli sve građane koji su bilo što vidjeli, čuli ili povezali s eksplozijom da se jave policiji te na taj način pomognu istrazi i hvatanju počinitelja.