Pretraga

Boras dodijelio jubilarni 100. počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu: Doznajte kome je pripao

A- A+

Na svečanosti održanoj u auli Sveučilišta u Zagrebu dodijeljen je počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu profesoru emeritusu Danielu Hagègeu sa Sveučilišta u Orléansu. Time je Daniel Hagège postao 100. počasni doktor Sveučilišta u Zagrebu.

foto: Ivan Klindić|www.ivanklindic.info

Izdvojeni članak

Profesorica Filozofskog dojmljivim se govorom usprotivila počasnom doktoratu Draganu Čoviću: Sveučilište u Zagrebu ipak mu ga je dodijelilo

Počasni doktorat Danielu Hagègeu dodijelio je rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, na temelju izvješća Stručnoga povjerenstva za dodjelu počasnoga doktorata, koje je prihvatio Senat Sveučilišta u Zagrebu na sjednici održanoj 12. lipnja 2018.

Profesor Sveučilišta u Orléansu u Francuskoj svoj je počasni doktorat zavrijedio za iznimni doprinos razvoju znanstvenih istraživanja na Sveučilištu u Zagrebu, posebice u području biokemije, biologije i molekularne biotehnologije, za suradnju sa Sveučilištem u Zagrebu te za njegovu afirmaciju u Europskom prostoru visokoga obrazovanja.

Stručno povjerenstvo, koje je izradilo izvješće temeljem kojeg je Hagège dobio počasni doktorat, djelovalo je u sastavu: prof. dr. sc. Vladimir Mrša (Prehrambenobiotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu), predsjednik povjerenstva, prof. dr. sc. Damir Ježek (Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu), prof. dr. sc. Marijana Krsnik Rasol, professor emerita Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Slobodan Barbarić, professor emeritus Sveučilišta u Zagrebu, i prof. dr. sc. Višnja Besendorfer (Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu).

Podsjetimo 99. počasni doktorat dodijeljen je tadašnjem članu predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću uz dosta kontroverzi, a i bez konsenzusa u Senatu, koji je uobičajen u ovakvim, ceremonijalnim situacijama.

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap