Pretraga

Borba argumentima: Mladež HDZ-a i SDP-a na debati o položaju mladih u Hrvatskoj

Hrvatsko debatno društvo pokrenulo je projekt debate stranaka. Prva debata održat će se u subotu, 8. veljače u 12 sati u Auli Sveučilišta u Zagrebu, a sudjelovat će predstavnici mladeži HDZ-a i predstavnici Foruma mladih SDP-a. Tema debate je položaj mladih u Republici Hrvatskoj.

Foto: unsplash.com @simonmaage

Projekt debata stranaka u Hrvatsko debatno društvo organiziralo je po uzoru na dugu tradiciju odvijanja ovakvih debata na Sveučilištu u Oxfordu. Cilj projekta je promovirati argumentiranu i civiliziranu političku raspravu i pružiti priliku mladim političarima i stručnjacima da se profiliraju u javnosti.

U prvoj debati koja će se održati u subotu u 12 sati u Auli Sveučilišta u Zagrebu sudjeluju predstavnici (predsjednici i potpredsjednici) mladeži HDZ-a i Foruma mladih SDP-a.

Predstavnici mladeži HDZ-a:
Ivan Vidiš – predsjednik mladeži HDZ-a, Savjetnik u Kabinetu ministra rada i mirovinskoga sustava
Domagoj Leko -međunarodni tajnik mladeži HDZ-a

Predstavnici Foruma mladih SDP-a:
Biljana Gaća – predsjednica Foruma mladih SDP-a
Kristijan Čarapić – potpredsjednik Foruma mladih SDP-a

Tema debate je položaj mladih u Republici Hrvatskoj, a točna teza glasi: Ovaj dom je poboljšao položaj mladih u RH.

Kao propozicija će debatirati predstavnici mladeži HDZ-a (što znači da će oni pokušati dokazati da su poboljšali položaj mladih u Hrvatskoj) dok su predstavnici Foruma mladih SDP-a opozicija.

– Cilj prve debate je raspraviti sve mjere koje je donijela sadašnja vlada usmjerene ka mladima (mjere za zapošljavanje, demografske mjere, obrazovna reforma itd…) i vidjeti jesu li djelotvorne i ima li boljih alternativa, stoji u priopćenju Hrvatskog debatnog društva.