Pretraga

Božićnicu će dobiti i neki srednjoškolci te studenti: Dvije općine daju im po 500 kuna

A- A+

Iako su one uglavnom rezrervirane za umirovljenike, neke općine ove su je godine odlučile dodijeliti i svojim učenicima, odnosno studentima. To su Općina Dubrava te Općina Viškovci.

foto: srednja.hr

Kao i prethodnih godina, osim umirovljenicima i korisnicima zajamčene minimalne naknade, neke općine božićnice su odlučile dodijeliti i učenicima te studentima. I njima je svaka kuna bitna, pa će im taj dodatni džeparac od 500 kuna, koliko iznose božićnice, zasigurno dobro doći.

Pravo na božićnicu u tom iznosu stvaruju redoviti studenti s područja Općine Viškovci u Osječko-baranjskoj županiji. Kako bi ostvarili pravo na novčanu naknadu, studenti ove općine trebaju popuniti zahtjev i priložiti obrazac zahtjeva, potvrdu o statusu redovitog studenta, presliku osobne te presliku tekućeg računa. Iz Općine Viškovci svojim studentima poručuju kako je zahtjev potrebno dostaviti do 6. prosinca isključivo putem e-maila opcina.viskovci1@gmail.com.

Odluku o isplati božićnice učenicima srednjih škola, također od 500 kuna, donijela je Općina Dubrava u Zagrebačkoj županiji. Odluka se primijenjuje na učenike koji imaju prebivalište na područuju te općine, a prilikom isplate učenici su dužni dostaviti dokaz o pohađaju srednje škole, osobnu ili potvrdu o prebivalištu, OIB te broj računa na koji će im biti isplaćena božićnica.

Božićnicu će dobiti i neki srednjoškolci te studenti: Dvije općine daju im po 500 kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap