Bravo mladi: Više od dvije i pol tisuće njih sudjeluje u volonterskoj akciji 72 sata

72 sata bez kompromisa volonterski je projekt koji se odvija već petu godinu za redom. Održat će se od 18. do 21. listopada kada će brojni mladi odvojiti svoje vrijeme kako bi u volonterskom maratonu, u 72 sata, učinili mnogobojna dobra djela i time pomogli društvenoj zajednici.

Foto: PR

Volonterski projekt 72 sata bez kompromisa ove je godine okupio 2.599 mladih između 16 i 30 godina koji su odlučili odvojiti svoje vrijeme i na raspolaganje staviti svoja znanja i vještine. Oni će od 18. do 21. listopada sudjelovati u akcijama volonterskog maratona u više od od 300 ekoloških, zabavnih i kreativnih, radnih akcija te akcija sa socijalno osjetljivim skupinama u 9 gradova i jednoj općini. Radi se o Metkoviću, Slavonskom Brodu, Osijeku, Dubrovniku, Sisku, Zagrebu, Zadru, Splitu, Sinju i Suhopolju.

Zagrebački studenti pokazali veliko srce volontirajući za četveronožne prijatelje bez doma

Tijekom prijava, sudionici su odabrali grad za volontiranje, a koja će ih točno akcija zapasti doznat će na licu mjesta.

-Upravo ta neizvjesnost temelj je volontiranja bez kompromisa, uz pomaganje i davanje doprinosa u različitim socijalnim, ekološkim, radnim volonterskim akcijama u dječjim domovima, domovima za starije, udrugama, školama i ostalim institucijama, stoji u priopćenju organizatora volonterskog projekta.

Odgovori