Pretraga

Britanci igrali mini golf s Hitlerom

A- A+

Veliki interes javnosti postigla je izložba u britanskoj galeriji Grundy Art, koja poziva posjetitelje da zaigraju golf s Hitlerom. Pogodite na koje mjesto su posjetitelji morali ubaciti lopticu.

Hitler u Londonu

U Britanskoj umjetničkoj galeriji  Grundy Art , nedavno je veliki interes javnosti izazvala izložba Doug Fishbone and Friends. To bi bila samo jedna klasična izložba posvećena golferima, no međutim veliku medijsku prašinu izazvala je statua Adolfa Hitlera.

Naime uz interaktivnu izložbu koja poziva gledatelje da zaigraju mini golf uz umjetničke instalacije suvremenih umjetnika, stoji i Hitlerov lik.

Britanski židovi negodovali zbog instalacije

Svi posjetitelji mogu zaigrati golf na izložbi, na način da ubace lopticu u rupu koja se nalazi na području međunožja ozloglašenog diktatora. Nakon što loptica uspješno uđe u rupu, Hitler se oglasi svojim Nein! Nein! i prepoznatljivim podizanjem ruke.

Ovaj rad je autorsko djelo braće Jakea i Dinosa Chapmana, koji su inače bili skloni sličnim radovima. Cilj im je bio stvoriti sliku nacizma u kontekstu zabave i humora, prenosi Tportal. Cijela instalacija izazvala je brojne polemike kod britanskih židova, no i velik interes publike.

U videu se može vidjeti kako izgleda partija s Adolfom.

Britanci igrali mini golf s Hitlerom

Share via
Copy link
Powered by Social Snap