Pretraga

Broj roditeljskih ispričnica se limitira? Ministrica najavila mjeru koja vam se neće svidjeti

A- A+

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak danas je najavila mogućnost ograničavanja prava roditelja, da beskonačno opravdavaju djecu u školama za razdoblje do tri dana.

Blaženka Divjak | Foto: Marko Matijević, srednja.hr

– Razmatramo ograničenje roditeljske ispričnice na jednom godišnje ili jednom u polugodištu, što mora proći javnu raspravu, rekla je ministrica Divjak, a prenosi N1.

Izdvojeni članak

Doznajemo u kojoj županiji srednjoškolci najviše markiraju, a u kojoj je najviše jediničara

Motiv za takva promišljanja je prevelik broj opravdanih izostanaka, a da je tomu uistinu tako prikazat ćemo vam kroz primjer Primorsko-goranske županije. U prosjeku je svaki srednjoškolac u ovoj županiji prošle godine imao 107 sati opravdanih izostanaka. Uzmemo li da imaju prosječno šest sati nastave dnevno, ispada da je svaki učenik Primorske goranske županije, opravdano izostao gotovo 18 radnih dana!

– Imamo stvarno previše opravdanih izostanaka učenika, u osnovnoj školi dva tjedna prosječno po djetetu, a u srednjoj čak tri, istaknula je Divjak.

Vijesti dodajmo da je tijekom protekle školske godine 145.743 hrvatskih srednjoškolaca, izostalo s nastave 13.463,453 sata. Od toga su 12.946,752 sata opravdana, dok ih je 516.701 sat neopravdan.

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap