Pretraga

Budući policajci morat će proći novi test na prijemnom: Policija objavila videopriručnik s uputama

A- A+

Poligon prepreka novi je test koji moraju proći svi budući policajci, odnosno bez kojeg nema upisa u policijsku školu. Ne bi li pristupnicima olakšali pripreme, nastavnici Policijske akademije snimili su videopriručnik s uputama i savjetima.

policijski auto

foto: David Mandić / bauštela.hr

Ako razmišljate o tome da upišete policijsku akademiju, ovo je video za vas. Nastavnici Policijske akademije snimili su videopriručnik s uputama i savjetima za buduće policajce koji moraju proći novi eliminacijski prijemni ispit.

POGLEDAJTE VIDEO:

Izmijenili pravilnik

Od ove se godine, kao što smo pisali, ukidaju pretkloni na ‘švedskoj klupi’, sklekovi na ručkama i skok u dalj, a uvodi se poligon prepreka. Iz policije su stoga obavijestili sve kandidate koji su se već prijavili na Natječaj za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2021./2022. godini da je na snagu stupio izmijenjeni Pravilnik o kriterijima za provjeru razine tjelesne motoričke sposobnosti za osobu koja se prima u policiju, a koji će se primjenjivati prilikom provjere motoričkih sposobnosti naših kandidata.

Izdvojeni članak

Prijemni za policajce više neće biti isti: Mijenja se dosad obavezni dio s eliminacijskim kriterijima

– Svi kandidati koji su svoje prijave na natječaj za upis polaznika/polaznica u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2021./2022. godini podnijeli zaključno s 18. 5. 2021., bit će testirani na području svoje županije tijekom lipnja 2021. godine, a detalji o vremenu i mjestu testiranja bit će obavljeni na službenim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, poručuju iz MUP-a.

Rok za prijavu u sredini kolovoza

Podsjetimo, Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis polaznika u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac u 2021./2022. godini. Ove godine upisuju 550 polaznika, a svima koji završe policijsku školu, osiguran je posao.

Izdvojeni članak

MUP traži 550 mladih: Imaju šest uvjeta koje moraju zadovoljiti budući policajci

Rok za prijavu je 15. kolovoza, a detalje oko prijava pronađite u našem prethodnom članku. Ne bi li bili spremni postupiti u svakom trenutku, budući policajci u školi će proći kroz svakakve situacije, a kako to izgleda policija je također otkrila galerijom fotografija.

Budući policajci morat će proći novi test na prijemnom: Policija objavila videopriručnik s uputama
Share via
Copy link
Powered by Social Snap