Pretraga

Budućnost Hrvatske: Maturant Željko izdaje roman, a zaradu daje u dobrotvorne svrhe

A- A+

Željko Milašinović iz Lipika sa svojih je petnaest godina izdao zbirku poezije. Danas, ovaj 18-godišnji maturant Ekonomske i turističke škole u Daruvaru izdaje svoj prvi ljubavni roman i pjesmu.

Željko Milašinović, privatna fotografija

Dok prosječni petnaestogodišnjaci slobodno vrijeme provode skrolajući društvene mreže i provode dane igrajući videoigrice, Željko Milašinović iz Lipika svoje slobodno vrijeme provodi nešto drugačije – pišući poeziju.

Zapravo, ljubav prema poeziji otkrio je još u petom razredu kada je na Literarnoj skupini pisao svoje prve pjesme, a već s 15 godina napisao ih je dovoljno i izdaje svoju prvu zbirku pjesama pod nazivom ‘Kap na djelićima sunca’.

Izdvojeni članak

Varaždinski profesor briljirao na svjetskom natjecanju haiku pjesnika

Roman u tisku, a za pjesmu se snima videospot

Danas mu je 18 godina, završava 4. razred Ekonomske i turističke škole u Daruvaru, zanimanje ekonomist. Uskoro će izdati i svoj prvi roman, ali i pjesmu.

– Radi se o ljubavnom romanu koji govori o razočarenju u ljubav, ali bit svega je da u dijelovima romana je naglašen i poticaj na mir jer je ipak moja škola prva mirotvorna škola u Hrvatskoj zahvaljujući profesorima, učenicima, ravnateljici koji u našu školu ulažu velike napore da se mi i budući naraštaji osjećamo što ugodnije jer ipak je škola naš drugi dom, rekao nam je Željko.

Roman se već tiska, a smatra kako će zajedno s pjesmom za koju sada snima videospot biti uspješan.

– Inspiraciju nalazim bilo gdje, u školi, šetajući ulicom, bilo gdje, kada me uhvati taj trenutak razrađujem odmah ideju, zapisujem i stvaram, kaže nam Željko.

Dio novca koji zarađuje, Željko daruje u dobrotvorne svrhe, a s ostatkom pokriva troškove tiskanja. U svom je uspjehu neopisivo zahvalan svojim bližnjima koji mu pružaju bezuvjetnu podršku.

– Imati podršku najbližih, prvo obitelji pa razrednice Mirjane Bernat Ružička, ravnateljice škole Dinke Kavalir, profesora i svih prijatelja je zaista nešto neprocjenjivo, kaže Željko.

Izdvojeni članak

Mlada profesorica i pjesnikinja preporučila knjige koje bi svatko trebao pročitati

Obrazovanje na prvom mjestu

Ovog se ljeta mladi pisac oprašta od svoje škole i kreće u nove pobjede. Dvoumi se oko studija novinarstva, a kako kaže, iako ju u početku baš i nije volio, sve se više interesira za ekonomiju. Jaka mu je strana i politika, tvrdi, a obrazovanje mu je ipak ispred umjetničkog stvaralaštva.

– U budućnosti želim postati dobar ekonomist. Znati stvarati prihode, smanjiti rashode. A onda uspjeti u spisateljstvu i pjevanju, popularizirati se i svima pokazati svoj talent, rekao nam je mladi spisatelj.

Željko poziva sve naše čitatelje da njegov rad poprate na njegovu Facebook profilu, gdje ćete moći saznati nešto više i o tome kako kupiti njegov nadolazeći roman.

A za kraj, poslao nam je i jednu pjesmicu koju je pisao o svom razredu za Božić.

Izdvojeni članak

Najmlađi hrvatski pisac (16) sam plaća tiskanje i lektorira svoje knjige

Božić u 4.e

Vrijedne ruke marljive,
Razred su uredile,

Učionica je uređena

Za ocjenjivanje je spremna.

Puno je ovdje bilo suza i smijeha

Svakog tjedna, tužna i vesela lica

Gledala je razrednica.

Puno je ovdje ocjena poklonjeno,
ali i zasluženo,
puno smo učili,
a još više pod satom pričali.

No još uvijek nas nešto drži skupa,
još uvijek nas djeli školska klupa.
Ali radosti veće nema doli kada se Božić u 4.e sprema.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap