Čak 3.571 osoba odgovorila na pitanje je li u njihovoj školi odgođen izlet zbog koronavirusa

Ministarstvo znanosti i obrazovanja prije gotovo tjedan dana poslalo je uputu školama s preporukom da se do daljnjega otkažu izleti u inozemstvo. Čak 3.571 naš čitatelj odgovorio je na pitanje je li u njihovim školama odgođen izlet ili odlazak na Erasmus zbog koronavirusa.

Screenshot: YouTube

Prije nekoliko dana na portalu srednja.hr objavili smo anketu s pitanjem Je li u vašoj školi zbog koronavirusa otkazan odlazak na izlet ili Erasmus?. U anketi je ukupno do trenutka pisanja ovog teksta sudjelovao 3.571 čitatelj.

 

Čak 57,69% čitatelja reklo nam je kako je izlet, odnosno odlazak na Erasmus, u njihovoj školi otkazan. Da nije otkazan, ali se o tome razgovara s ravnateljem i nastavnicima, kaže 17,30% sudionika ankete. Od ukupnog broja glasača, 15,35% čitatelja nije niti imalo planiran odlazak na izlet do kraja godine, a njih 9,89% reklo je da izlet u njihovoj školi nije bio otkazan.

Je li u vašoj školi zbog koronavirusa otkazan odlazak na izlet ili Erasmus?

 

– Trebali smo ići na izlet u Milano 4. i 5. travnja i on nam je otkazan, a upitan nam je i odlazak na maturalac u Španjolsku krajem kolovoza. Nakon otkazivanja izleta u Milano bili smo tužni, ali razumijemo trenutnu situaciju. Ove godine uopće nećemo ići u Milano, možda iduće ako sve bude uredu. Sva sreća pa nismo uplatili put. Smatram da je uputa o otkazivanju izleta dobra mjera zaštite od zaraze virusom i slažem se s tom odlukom Ministarstva obrazovanja, rekla nam je prošlog tjedna Paula iz zagrebačke Gimnazije Tituša Brezovačkog.

 Inače, u Istarskoj županiji zatvorene su i škole i fakulteti i nastava se od ponedjeljka odvija putem HRT-a i online, a sve posljednje informacije vezane uz epidemiju koronavirusa i obrazovanje možete pročitati na ovoj poveznici.

POGLEDAJTE VIDEO:

SUDJELUJTE U NOVOJ ANKETI:

Mislite li da bi zbog koronavirusa trebalo zatvoriti sve škole i fakultete u Hrvatskoj?

Odgovori