Pretraga

Čak 90 posto hrvatskih poslodavaca spremno ulagati u početnike

A- A+

Većina poslodavaca u Hrvatskoj, točnije 90 posto njih zapošljavanje mlađih osoba i ulaganje u njih ne vidi kao problem, odnosno spremni su i na ulaganje u dodatnu edukaciju. Pokazalo je to istraživanje EduCentra provedeno na 50 poslodavaca i 250 tražitelja posla, a propitalo je i usklađenost obrazovnog sustava s tržištem rada i još nekolicinu pojedinosti vezanih za ovu temu.

Većina poslodavaca u Hrvatskoj spremno je zaposliti mlađe osobe, točnije 90 posto njih, a također i ulagati u njihovu dodatnu edukaciju. To je potvrdilo istraživanje EduCentra, koje se osim ovim pitanjem pozabavilo još nekolicinom njih vezanih za usklađenost obrazovnog sustava i tržišta rada. Inače kroz istraživanje je ispitano 50 poslodavaca i 250 tražitelja posla.

Izdvojeni članak

Svakom drugom hrvatskom poslodavcu uvjet zapošljavanja vozačka dozvola

Preko 50 posto poslodavaca primijetilo nedostatak kvalifikacija koje se trebaju steći obrazovanjem

No poslodavci, točnije 58 posto njih je primijetilo prilikom selekcijskih postupaka nedostatak određenih kompetencija koje su kandidati trebali steći za vrijeme formalnog obrazovanja.

Djelomični nedostatak kompetencija navodi malo manje od trećine (32 posto) ispitanih poslodavaca, dok ih svega 3 posto navodi da nisu primijetili nedostatak očekivanog znanja.

Poslodavci su istaknuli i kako stariji zaposlenici imaju znatno više stručnog znanja (70 posto) u odnosu na mlađe kolege (7 posto). Očekivano, prema ispitanim poslodavcima vještinu vođenja više posjeduju stariji zaposlenici (53 posto) nego li oni do 30 godina (2 posto).

Izdvojeni članak

Poslodavci otkrili tehnike najupečatljivijih kandidata za posao

Mlađi zaposlenici bolje od starijih vladaju trima bitnim kompetencijama

Rezultati istraživanja su pokazali, da su kompetencije kojima bolje vladaju mlađi zaposlenici informatička znanja (75 posto mlađih zaposlenika posjeduje tu vještinu u odnosu na sedam posto starijih), strani jezici (61 posto mlađih te svega pet posto starijih) i nova marketinška znanja (39 posto mlađih zaposlenika, dok stariji uopće ne posjeduju ta znanja).

Istraživanjem se utvrđivalo i koje bi predmete poslodavci, ali i tražitelji posla uveli u srednje škole kako bi time poboljšali svoje djelatne sposobnosti. Tako se 63 posto poslodavaca izjasnilo da bi uveli komunikacijske i prezentacijske vještine, informatičku pismenost bi uvelo 18 posto njih, a 11 posto bi ih uvelo poduzetništvo.

S druge strane tražitelji posla smatraju da je u srednje škole nužno uvesti informatičku pismenost (76 posto njih), poslovne komunikacije (60 posto), financijsku pismenost (59 posto).

Izdvojeni članak

Evo koja zanimanja inozemni poslodavci najviše traže u Hrvatskoj

Najviše tražitelja posla bi ulagalo u dodatnu edukaciju iz područja stranih jezika

Istraživanje je pokazalo i da je 65 posto tražitelja posla spremno na prekvalifikaciju, dok ih se 13 posto već prekvalificiralo.

Dobar je pokazatelj da je čak 80 posto tražitelja posla spremno na ulaganje vlastitih sredstava u edukaciju.

Kada je riječ o tome u kakvu bi dodatnu edukaciju ulagali, najviše ispitanika (57 posto) zanima ulaganje u području stranih jezika, zatim naprednih informatičkih vještina (49 posto) te u poboljšanje kompetencija u području komunikacija i prezentacije (38 posto).

Čak 90 posto hrvatskih poslodavaca spremno ulagati u početnike
Share via
Copy link
Powered by Social Snap