Pretraga

CARNet dodatno objasnio ‘crvenu poruku’ za osmaše

A- A+

Nakon što nam se veći broj osmaša pritužio na ‘crvenu poruku’ koju dobiju nakon što ispune sve podatke na upisi.hr, kontaktirali smo CARnet koji je uveo malo promjenu u sustavu kako bi bolje objasnio situaciju. U nekim trenucima prilikom otvaranja upisa bilo je i 33.000 konekcija, a sustav je radio usporedno, ali bez rušenja.

Izdvojeni članak

Često postavljana pitanja: Upisi u srednje škole 2015/2016

U petak je krenula velika navala s upisima u srednje, a prvi problem je izazvala informacija da će upisi biti mogući od 26. lipnja što su mnogi osmaši protumačili kao da će biti mogući od ponoći. Iz MZOS-a s u poručili da nikada nije ni bilo omogućeno da se prijavljuju od ponoći, nego od podne, ali nema službenog dokumenta koji bi to potkrijepio.

– Poslužitelji rade pod većim opterećenjem, ali nema prekida u radu. Najveće opterećenje je zabilježeno u prvih 30 minuta od kada su prijave omogućene (u nekim trenucima preko 33 000 konekcija), ali pod takvim opterećenjem sustav je radio. Nakon sat vremena sustav je počeo raditi pod manjim opterećenjem bez veći poteškoća, odgovorili su nam iz Carneta.

Veći broj osmaša javio nam se s upitom o ‘crvenoj poruci’ koju dobivaju nakon što ispune sve podatke na upisi.hr. Poruka je glasila ‘Nisi ispunio sve preduvjete: Zaprimljena prijavnica s popisom prijavljenih obrazovnih programa koju su potpisali učenik i roditelj/staratelj (zaprima se u roku propisanom u Odluci o upisu).’

Nakon našeg upita Carnet je brzo reagirao i dodao rečenicu kao pojašnjenje ‘Potpisana prijavnica s popisom prijavljenih obrazovnih programa dostavlja se od 8.7.2015. do 10.7.2015.’

Facebook page Upisi u srednje škole

Kalkulator upisa u srednje

CARNet dodatno objasnio ‘crvenu poruku’ za osmaše
Share via
Copy link
Powered by Social Snap