Pretraga

Četiri osnovne i jedna srednja škola u Istri na jelovniku će od sada imati ribu i morske plodove

A- A+

Ovog su tjedna potpisani sporazumi po kojima će se povećati potrošnja i konzumacija ribe i drugih morskih organizama u pet osnovnih škola. Odobrena sredstva su veoma značajna jer će se omogućiti realizacija kandidiranih projekata kojima je cilj uvođenje ribe u školske kuhinje, a omogućit će se i edukacija osoblja, poboljšanje inventara školskih kuhinja i samih jelovnika.

Foto: Unsplash

U Osnovnoj školi Vitomir Širola – Pajo u Nedešćini, ovog su tjedna potpisani Sporazumi o predfinanciranju EU projekata koji su odobreni u okviru Potpore za aktivnosti usmjerene povećanju potrošnje i konzumacije ribe i drugih morskih organizama iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Alba, stoji na stranicama Istarske županije.

Odobrena sredstva su veoma značajna jer će se omogućiti realizacija kandidiranih projekata kojima je cilj uvođenje ribe u školske kuhinje, a omogućit će se i edukacija osoblja, poboljšanje inventara školskih kuhinja i samih jelovnika. Župan Boris Miletić pohvalio je napore da se u škole uvedu što raznovrsniji obroci, što je posebno važno kako bi djeca od najranije dobi stekla zdrave prehrambene navike.

Izdvojeni članak

Val poskupljenja širi se i na škole: Neke već podigle cijene prehrane, druge planiraju isto

Sporazumi su potpisani s Osnovnom školom ‘Vitomir Širola – Pajo’ Nedešćina, Osnovnom školom ‘Ivan Goran Kovačić’ Čepić, Osnovnom školom ‘lvana Batelića’ Raša, Osnovnom školom ‘Vladimir Nazor’ Potpićan i sa Srednjom školom ‘Mate Blažine’ Labin. Osim istarskog župana i ravnatelja spomenutih škola, potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik župana Tulio Demetlika, pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Percan i načelnica Općine Sveta Nedelja Irene Franković.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap