Pretraga

Cooltura: Poslušali smo novi album grupe Green Day i pogledali Stolen, ali jednim smo jako razočarani

A- A+

Naš zadatak ovog vikenda bio je pronaći nešto energično. Iako nas nije zatekao onaj ‘paf efekt’ novi album grupe Green Day definitivno nas je razbudio, dok je akcijski triler s Nicolasom Cageom bio razočaravajuć. O čemu se radi pročitajte u još jednoj Coolturi:

thesilvertongueonline.com

Green Day ili Greed Day?

Ima li što bolje za fanove nego kada poslije duge tri godine bend izda album? A kad najavi da je to tek prvi album u nizu trilogije koja uskoro slijedi, onda sreći nema kraja.

Za Green Day stvari su u posljednje vrijeme čini se krenule na bolje. Billie Joe Armstrong je na odvikavanju, album se penje top ljestvicama, a kritika ih nije popljuvala ‘na prvu’. Na svom novom studijskom albumu ¡Uno!, Green Day se pomalo vraća korijenima i slušatelja zavodi jednostavnim, jasnim, i izrazito plesnim punk notama (Nuclear Family, Carpe Diem, Rusty James). No kad kažemo jednostavnim, onda to shvatite doslovno, pa vam na pola albuma dođe da i sami uhvatite gitaru i pokažete Green Dayu bogatstvo svijeta rifova.

Novi album kao da je osmišljen za testiranje svih Green Day fanova. Mlađe generacije koje su ih zavoljele gledajući spotove za American Idiot ili Boulevard of Broken Dreams, lako bi mogle zavoljeti i ¡Uno(iako po našem mišljenju album nema pjesme tog kalibra), dok će starim fanovima, obožavateljima Nimroda ili Dookieja, on djelovati poput djeteta koje želi oponašati svoje roditelje.

¡Uno! je novi i ujedno prvi studijski album u sklopu trilogije čiji bi nastavci trebali izaći u narednim mjesecima. Ovaj ambiciozan pothvat na tragu je grupa poput The Clash i Smashing Pumpkins koje su nekoć učinile slično, no nas zanima jesu li se dečki iz Green Daya ipak malo precijenili? Danas je već dovoljno teško pronaći jedan solidan album, pa nam se čini teško povjerovati u bajku o tri uspješnice. Green Day bi tako kroz narednih nekoliko mjeseci mogao lako postati Greed Day, a to bi bilo zaista šteta jer ¡Uno! zaključno nije loš. 
Preporuka: Troublemaker, Let Yourself Go

Stolen ili: kako zaspati u 90 minuta

Nicolas Cage je definitivno zaslužio priznanje: za glumca čija se reputacija srozava nesmiljenom brzinom.

Čini se da je stari način izbora filma na principu glumi-dobar-glumac otišlo u povijest. I još nešto: više ne vjerujte ni naslovima. Kad smo birali što pogledati Stolen nam je zvučao obećavajuće: nekadašnji zatvorenik Will Montgomery pokušava vratiti kćer koju mu je oteo prijatelj, i za koju sada traži deset milijuna dolara. Dakle očekivali smo akcijski triler, nešto na tragu filma 96 sati s Liamom Neesonom, a dobili: ništa. Ako nam ne vjerujete provjerite IMDb i Rotten Tomato. Na IMDb-u Stolen je dobio tek 5,2 od 10, dok su rezultati glasovanja s druge stranice poražavajući.

Zašto je Stolen tako loš? Neuvjerljiva gluma i svemogući Nicolas Cage kojem ni metci ne mogu ništa ne samo da su dosadni nego sve skupa graniči s iritiranjem. Stoga film preporučujemo ako patite od nesanice ili vam je jako dosadno, u suprotnom štedite novac. Ionako je recesija.

dailynewsdig.com

Događaji:

Zagreb: od 24. listopada, do 21. studenog u Zagrebu će se održavati Festival novog cirkusa. U svom osmom izdanju predstavit će umjetnike nove magije. Nova magija (magie nouvelle) kombinira stare iluzionističke tehnike i poznavanje ljudske percepcije s novim tehnologijama i dramaturgijom. Zvuči zanimljivo, stoga dopustite da vas očaraju umjetnici iz cijelog svijeta i zaputite se prema novozagrebačkoj sceni Travno. 

Split: izložba Tonija Meštrovića: ”Re-vizija/ Re- vision”. Još desetak dana svi zainteresirani imaju priliku pogledati izložbu Tonija Meštrovića u splitskom Multimedijalnom kulturnom centru koja donosi 25 audio i video instalacija te filmskih radova. Radovi su prožeti dalmatinskim podnebljem, a kako to izgleda pogledajte do 31. listopada.

Cooltura: Poslušali smo novi album grupe Green Day i pogledali Stolen, ali jednim smo jako razočarani
Share via
Copy link
Powered by Social Snap