Pretraga

Crijep ‘letio’ s krova faksa, stablo palo na put kod gimnazija: Ovako je danas izgledao Zagreb

A- A+

Društvenim mrežama od jutra se šire fotografije štete koju je u Zagrebu prouzročilo olujno nevrijeme praćeno jakom kišom. Diljem grada došlo je do urušavanja stabala, jedno je palo i na zgradu Filozofskog fakulteta, vjetar je nosio krovove i prometno znakovlje. Iako je policija izdala upozorenje građanima, a posebno su u njemu istaknuli djecu, nastava danas nije otkazana. Do urušavanja stabla jutros je došlo i ispred Klasične i II. gimnazije u Zagrebu

Prizor ispred II. i Klasične gimnazije u Zagrebu| Fotografija čitatelja

Iz Hrvatskih šuma poručili su kako bi građani trebali izbjegavati zone parkova. Na prepreku na jednom od ulaza u dvorište studentskog doma naišli su i studenti koji stanuju na Šari. Manje stablo urušilo se na jedan od sporednih puteljaka.

Urušeno stablo na Šari; foto: Iva Henčel

Već smo pisali kako je stablo palo na dio zgrade Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Jak vjetar oštetio je i zgradu Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, s koje je na ulicu pao crijep.

https://twitter.com/bsimun/status/1127876803534774272?s=12&fbclid=IwAR2Ob448YabllPY6EAg8K6t8elgInb-OfkztdOcp3Xe9uAOYnbo6eqQ73Ys

Dio jutra obustavljen je promet od Maksimirske ceste do Dubrave, zbog prekida u opskrbi električnom energijom.

Osam tisuća vatrogasaca je na terenu, a u Zagrebu je proglašen prvi stupanj pripravnosti. Do 7:15 sati bilo je zabilježeno 240 intervencija operativnih službi.

Osim drveća i krovova zgrada i kuća, padali su i štandovi na tržnicama i uz Glavni kolodvor te na Trgu bana Jelačića. Na raskrižju Zvonimirove i Heinzlove vjetar je s ugla zgrade otpuhao veliki plakat i dio konstrukcije koja ga je držala. Područje je osigurano policijskom trakom.

Zbog štete koja je prouzročena otvorena je hitna telefonska linija 0800 818 919 putem koje građani mogu dojaviti poteškoće na prometnoj i komunalnoj infrastrukturi.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda priopćili su kako su upozorenja na današnje vremenske neprilike pravovremeno izdana nadležnim službama civilne zaštite. U priopćenju DHMZ-a stoji kako će u nastavku ponedjeljka vrijeme će još biti izrazito nepovoljno, pa se preporučuje praćenje upozorenja na DHMZ-ovoj internetskoj stranici.

– U utorak će još biti vjetrovito, osobito na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana zbog jake i olujne bure, a u unutrašnjosti će jak sjeverni vjetar kroz dan postupno slabjeti. U srijedu će slabjeti i bura na Jadranu, pa će se s obzirom na vjetar u srijedu situacija postupno smiriti. Što se oborine tiče, situacija i dalje ostaje nepovoljna, pogotovo u unutrašnjosti gdje će još i u iduća dva dana biti mnogo kiše. Zbog obilne količine kiše i dalje postoji opasnost od lokalnih bujičnih te osobito riječnih poplava, poručuju iz DHMZ-a.

Crijep ‘letio’ s krova faksa, stablo palo na put kod gimnazija: Ovako je danas izgledao Zagreb
Share via
Copy link
Powered by Social Snap