Pretraga

Croatia Airlines pokrenuo komercijalni tečaj za stjuardese

A- A+

Croatia Airlines po prvi puta nudi komercijalno školovanje za kabinsko osoblje. Svi koji polože završni ispit do posla mogu u cijeloj Europskoj uniji, a interes za hrvatskim stjuardesama i stjuardima postoji i u ostatku svijeta.

www.croatiaairlines.com

Posao stjuardese i stjuarda atraktivno je zanimanje zbog brojnih putovanja, a razvoj zračnog prometa otvorio je brojna radna mjesta diljem svijeta pa se školovanje koje organizira Hrvatska aviokompanija Croatia Airlines čini prilično zanimljiva mogućnost, s kojim si možete povećati šansu za pronalazak posla.

Izdvojeni članak

‘Naši učenici mogu odmah po završetku školovanja očekivati posao’

Komercijalno školovanje s međunarodnim ispitom

Prijašnjih godina Croatia Airlines je potencijalne kandidate osposobljavala isključivo za svoje potrebe, a sada su, zbog povećanog interesa, pokrenuli komercijalno školovanje. Ako se prijavite do 15. siječnja možete ostvariti i popust na školarinu od 25 posto.

Svatko tko uspješno položi završni ispit dobit će Cabin Crew Attestation, službeno priznati dokument kojeg prihvaćaju svi zrakoplovni prijevoznici u regulatornim okvirima EU.

– Predavanja drže licencirani kabinski instruktori, koji su i sami završili našu poduku pa sada već godinama rade u Croatia Airlinesu, izjavio je Davor Janušić iz odnosa s javnošću.

Izdvojeni članak

Naš ugledni poduzetnik otkrio najgore greške koje kandidati čine na razgovoru za posao

I svjetske kompanije dolaze po radnike u Hrvatsku

Kabinsko osoblje traženo je i u ostatku svijeta, a i strane kompanije
znaju dolaziti u Hrvatsku regrutirati svoje nove zaposlenike. Nakon dugog i bezuspješnog traženja posla i bivša studentica kroatologije je nedavno iskoristila takvu priliku te se zaposlila u dalekim Arapskim emiratima.

Prema pisanju Jutarnjeg lista od prije tri godine, stjuardese i stjuardi u Hrvatskoj imaju prosječnu plaću od 7952 kune neto, a voditelji kabinskog osoblja oko 10 tisuća kuna. Iako su se do danas stvari vjerojatno promijenile izdvajamo vam ovaj podatak kako bi barem okvirno znali što možete očekivati s kvalifikacijama koje možete dobiti završavanjem ovog školovanja.

– Kod nas je trenutno zaposleno njih 149, ali sad je zimski red letenja. U vrijeme turističke sezone je više zračnog prometa pa je recimo krajem prošlog kolovoza za Croatia Airlines radilo 205 stjuarda i stjuardesa, objasnio je Davor Janušić.

Ako ste zainteresirani pročitajte na MojPosao.net koje su karakteristike važne za ovo zanimanje te se prijavite na internet stranici Croatia Airlinesa.

Copy link
Powered by Social Snap