Pretraga

Crowdfunding kampanja: Društvena igra koja inspirira da postanete ‘strašna žena’

A- A+

Dosta je toga da o rodnoj ravnopravnosti raspravljamo u vrijeme prikupljanja biralačkih bodova i ponavljamo mantru kako je problem u sustavu, a da taj problem ne mijenjamo. Promjena ponekad mora doći odozdola, iz svijesti ljudi koji čine narod, a tu su svijest odlučili mijenjati članovi udruge Prostor rodne i medijske kulture ‘K-zona’. Osmislili su društvenu edukativnu igru ‘Fierce Women/Strašne žene’ koja će na zabavni način žene i muškarce, djevojke i momke, djevojčice i dječake osvijestiti o svim uspjesima koje su razne žene postigle u područjima znanosti, kulture, ljudskih prava i umjetnosti.

Foto: VoxFeminae

Nezavisni medij VoxFeminae.net i festival Vox Feminae su proizvodi djelovanja udruge K-zona po kojima je udruga postala poznata u promicanju rodne ravnopravnosti, društvene pravednosti i nezavisne kulture. Posljednjih 16 mjeseci su radili na ilustracijama, pravilima i dizajnu najnovije društvene igre ‘Fierce Women’.

Izdvojeni članak

Noćni marš za 8. mart: Neću cvijeće, hoću prava!

Igra je naziv dobila po rubrici Strašne žene u kojoj se tekstovi bave isključivo ženama koje su svojim djelovanjem na neki način promijenile svijet. Upravo se te žene nalaze na 56 ilustracija igraćih karata, svaka sa svojom kratkom biografijom, a uz njih je tu i osam akcijskih karata za pridavanje kompleksnosti igre. Cilj igre je razbiti rodne stereotipe i predrasude o sposobnostima, interesima i postignućima žena, osvijestiti ljude o velikom nasljeđu žena koje ponekad nepravedno ostaju anonimne, te inspirirati i osnažiti nove generacije.

Za realizaciju igre je zaslužno osam domaćih ilustratorica, te spisatelj i programer: Sanja Stojković, Rina Barbarić, Tea Šokac, Željka Tkalčec, Ana Kovačić, Ivana Štrukelj, Branka Hollingsworth, Nataša Rašović i Želimir Periš.

K-zona je u ponedjeljak pokrenula prvu crowdfunding kampanju Fierce Women – All the Right Cards kojom žele prikupiti sredstva za financiranje čak 1.000 komada igre i njihovu distribuciju diljem svijeta. Podržati ih možete uplatom, te si time osigurati vlastiti primjerak igre.

Crowdfunding kampanja: Društvena igra koja inspirira da postanete ‘strašna žena’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap