Pretraga

Čudesni srednjoškolac drma američkom kulinarskom scenom

A- A+

Već neko vrijeme tragamo za mladim genijalcima koji u svojim ranim godinama šokiraju svijet izvanrednim sposobnostima. Pisali smo o genijalnim matematičarima, fizičarima, znanstvenicima i sportašima koji još ni vozačku ne mogu dobiti, no nikad do sad nismo pisali o mladiću koji čuda radi s hranom. On je Greg Grossman, svega mu je 16 godina i među kuharima ga nazivaju kulinarskim Justinom Bieberom. 

Greg Grossman nije običan tinejdžer. On je kulinarski genije koji sa samo 16 godina iza sebe ima karijeru na kojoj bi mu mogli pozavidjeti i mnogo starije kolege. Već više od godinu dana vodi vlastiti catering i restoran u Hamptonu te gostuje u brojnim TV emisijama, a našao se i na Huffington Postovoj listi 20 svjetskih genijalaca ispod 18 godina.

Kuhanje kao umjetnost

Iako vrlo mlad, svojim je sposobnostima ovaj golobradi Amerikanac očarao javnost. Način na koji pristupa kuhanju jednostavno rečeno je poseban. – Za mene je kulinarstvo umjetnost i inspiraciju za svoja jela često nalazim u Warhollovim i Dalijevim djelima. Ona me inspiriraju i težim da ih pretočim u svoju hranu, kazao je Grossman u intervjuu za Q&A.

Ovaj mladić, da ne bi bilo zabude, nema nikakvo formalno kuharsko obrazovanje no to ga nije spriječilo da postane zvijezda. Kako sam kaže talent je otkrio pripravljajući hranu za svoje prijatelje, a zasluge za ljubav koju gaji prema kuhanju idu njegovim roditeljima koji su mu bili poticaj. – Nikad me mama i tata nisu vodili u neke poznate restorane vrhunskih kuhara, ali su mi već u ranoj dobi omogućili da kušam svakavu hranu. Pritom mislim na hranu iz raznih djelova svijeta koju roditelji inače ne daju svojoj djeci baš tako rano, ispričao je Greg.

On je Justin Bieber svjetskog kuhanja

Prvi put je za štednjak stao sa samo devet godina, a danas ovaj učenik drugog razreda srednje škole kuha rame uz rame s najvećim imenima kulinarskog svijeta. Posebnu slavu mu je donijelo kuhanje na obljetnici 11. rujna kada je zabljesnuo pripremom kineske hrane za tisuće ljudi na Time Squareu. Naravno, Grossmanu nisu uvijek cvjetale ruže, pa je tako znao dobiti i prilično grube kritike od onih kojima se njegova jela ne sviđaju.

Takvi su ipak u manjini, a mlađahni chef putuje svijetom u potrazi za znanjem i napreduje iz dana u dan. Uspjeh mu iznad svega garantira i naklonost medija koji ga jednostavno obožavaju pa zbog toga između ostalog i nosi nadimak kulinarski Justin Bieber.

Čudesni srednjoškolac drma američkom kulinarskom scenom
Share via
Copy link
Powered by Social Snap