Pretraga

Čudo od djeteta: Ovaj četverogodišnji genijalac ima nevjerojatne mogućnosti

A- A+

Sherwyn Sarabi je 4-godišnji britanski genije, iranskog podrijetla, koji već u ovoj dobi radi zadatke i ima znanja, za puno odrasliji uzrast. Naime Sherwyn je već s tri godine postao članom Mense, a tada mu je izmjeren IQ 136. No, na ponovnim mjerenjima utvrđeno je da mu je zapravo kvocijent inteligencije 160, dakle u rangu Alberta Einsteina, Stephana Hawkinga i Bill Gatesa. U tekstu donosimo što je 4-godišnjak sve postigao u svome kratkom životu, kakve ima interese i mogućnosti.

Screenshot: You Tube

Mali britanski genijalac Sherwyn Sarabi ima četiri godine i neobične sposobnosti interese. Naime ovaj dječak već je prošle godine postao članom Mensae, budući da mu je IQ iznosio 136. No, na novim mjerenjima je utvrđeno da dječak ima kvocijent inteligencije čak 160, što je razini Alberta Einsteina i Stephana Hawkinga.

Izdvojeni članak

Najmlađi genijalac: Dvogodišnjak inteligentniji od Obame već postao član Mense

Do sada pročitao oko 1000 knjiga i već krenuo u školu

Sherwyn je s deset mjeseci izrekao prvu riječ, a s 20 je već govorio.

U dobi od dvije godine je znao nabrojati sve države svijeta, opisati organe u tijelu, brojati do 200, a mogao je razgovarati o vulkanima i zvijezda padalica.

S tri godine je postao članom Mense te krenuo u školu, a u sadašnjoj dobi je dvostruko napredniji od svojih vršnjaka, pišu Yahoo News.

Izdvojeni članak

Autistični 14-godišnji genijalac: Oborit ću Einsteinovu teoriju relativnosti

Vrlo radoznao i razgovorljiv dječak

Dok drugi četverogodišnjaci vjerojatno ni ne razmišljaju o polasku u školu, Sherwyn već ima znanja, prilična puno odraslijoj djeci.

– Kad s njim razgovarate, imate osjećaj da je preko puta vas daleko starijim djetetom. Ovaj nivo inteligencije neobičan je za dijete njegovih godina. Specijalizirao sam se za nadarenu djecu, ali kad sam testirao Sherwyna, bilo mi je jasno da riječ o nečem posebnom, rekao je Peter Congdon, psiholog koji je genijalnog klinca testirao.

Uz sve svoje mogućnosti te već široko znanje koje posjeduje, mali Sarabi, ima i razvijene socijalne vještine.

– Veoma je veselo i zdravo dijete i obožava pričati. Propituje sve i trudim se odgovoriti na sva njegova pitanja. Jako puno toga zna. Mislim da je to zbog toga što neprestano ispituje, rekla je za isti izvor majka dječaka Amanda.

Dodajmo da Sherwyn ipak nije najmlađi član Mense. Pisali smo nedavno o dječaku, također Britancu Adamu Kirbyu, koji je u dobi od dvije godine, postao najmlađim članom u povijesti spomenutog udruženja nadarenih osoba.

Copy link
Powered by Social Snap